Wienernougat med mjölkchoklad

Ni kan göra wienernougat med vilken choklad ni vill, förra året gjorde vi med mörk choklad också jättegott. I år ville barnen att vi skulle göra med mjölkchoklad så det fick det bli.

Recept på Wienernougat

Det här behöver du för att göra wienernougat :
200 gram nougat (odense t.ex )
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel

Gör din wienernougat så här:

Lägg din flagade mandel i en torr stekpanna tills den får lite färg. Håll koll så att den inte blir bränd.  Fördela ner nougaten i en bunke över ett vattenbad och låt smälta, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Vänd ner mandeln och vänd om försiktigt tills allt blandat sig. Häll sedan upp i en liten bakplåtsklädd form cirka 15*15 eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar. Ett måste till julgotte-bordet.

2

7 responses to “Wienernougat med mjölkchoklad

  1. Lotte skriver:

    Tack! Nu vet jag vad jag ska göra när jag kommer hem från jobbet 🙂
    http://www.lotte4.blogspot.com

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Mums 🙂

  2. Helena skriver:

    Kan man byta ut nougaten mot någonting?

    1. Elin skriver:

      Alltså, tänk ett par varv till…

  3. M skriver:

    Då blir det ju inte wienernougat längre…….

  4. Rosen skriver:

    Går det att frysa?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *