Kladdkaka med smak av kardemumma

Snö, härlig julmusik och tindrande stjärnor- adventstiden är den bästa ! Och idag har jag och barnen pyntat granen, det blev en kungsgran- för att slippa allt barr överallt. Och  nu tar jag en paus i packandet, jag och Nomi ska åka öland imorgon.  En kaffepaus för att uppdatera bloggen med de här goa receptet på kladdkaka. Gillar ni kardemumma så är detta ett måste att pröva. Extra plus för att det doftar helt galet gott när man gräddar den.

Jag tycker att det är bästa (grund)- recetet på kladdkaka, sedan kan man byta ut kryddor eller ha valfri topping. 

kladdig kladdkaka

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 tsk krossade kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

 Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.

kladdkaka kardemumma

Imorgon förmiddag åker jag och Nomi mot öland och ska hälsa på min gamla vän Susanne och hennes familj. Susanne och jag lärde känna varandra när vi började på lekis, och hon är en av mina äldsta vänner. Och vi har ju alltid hur-mycket-som-helst att prata om, så jag hoppas tiden räcker till ! Jag tänkte jag skulle ta med med mig lite av allt  julgodis vi bakat och bjuda på – vi har ju lite granna i kylen efter allt bakande. Och på tal om julgodis så får ni inte missa  morgondagens inlägg- då blir det ännu mer julgodisrecept.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Jag har följt dig länge, men idag fick jag för mig att kolla igenom hela kategorin om hemma hos er, jag ÄLSKAR det! Din inredning är ju bara sååå snygg. Lite mer sånt får du gärna slänga upp, jag är nyfiken på ert badrum☺ Kram Lotte
http://www.lotte4.blogspot.com

Jennys_matblogg
Reply to  Lotte
10 år sedan

Tack snälla 🙂
Jo jag ska se om jag inte kan ordna fram lite mer hemmahos bilder ( måste nog storstäda innan dess ) 😉

Kram

Sandras Matkrypin
10 år sedan

Alltså jag har ett litet problem, jag hinner inte laga/baka alla goda recept du bjuder på. Åh, va mycket gott du gör jämt!

Sanna
10 år sedan

Du får gärna komma till mig me med lite julgodis 🙂 ha det gott på Öland..

Nästa inlägg

Musli med smak av kardemumma

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x