Julgodisutmaning

Godmorgon Onsdag !

*** Liten uppdatering : Sajten håller på att uppdateras ,  och nu verkar det som bilderna är på plats ****

Tänkte starta denna dagen med lite gott julgodis 🙂  Man kan inte få för mycket jultips- eller hur?!  Och eftersom bloggutmaningen vi hade sist jag och Linda ( som driver den trevliga matbloggen Kryddburken ) var väldigt uppskattad, så vi tänkte att det kanske kunde vara roligt med en till. Denna gången just med temat julgodis, denna gången fick vi välja helt fritt bland ingredienser. Enda reglen var att vi ska göra två olika sorters julgodis var, ett dyker upp denna veckan och det andra dyker upp på onsdag nästa vecka.

 Jag gjorde det enkelt för mig denna veckan och gjorde en polkabräck med två olika sorters choklad. 

Detta är ett julgodis som du faktiskt hinner med att göra , trots att du tror att du inte har tid. Smälter du chokladen i micron så tar det inte mer än tio minuter att göra dessa polkabräck.

Du behöver till detta julgodis: 

100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar

Bra att ha : hammare

Så här gör du polkabräck: 

Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på svagaste effekt )
Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt med an du smälter choklad nummer två.
under tiden hammrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket.  Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.

Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.

Ja, mycket julgodis har det blivit den senaste veckan, och tur att vi ska åka till syster i helgen så att jag kan ta med mig en himla massa gott till dem. För vi är inte i närheten av att hinna äta upp all tryffel, kola, knäck, polkabräck, mozartkulor eller rocky road ( osv. osv. )  som har bakats den senaste tiden…. Tur att jag köpt på mig lite fina chokladförpackningar under åren, lite roligare att ge bort godis när de ligger i en fin ask.

Iallafall tillbaka till bloggutmaningen, för Linda i sin tur har kokat någon väldigt smarrig oreo-fudge. Detta BARA måste jag prova, en fudge helt i min smak. Och för att ta er till Lindas recept så klicka du in HÄR.

Hur ser erat godisbord ut till jul,
är det något gottis som ni bara inte kan vara utan?

0
Prenumerera
Notis om
34 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandras Matkrypin
7 år sedan

Polkabräcken ser ju jättegoda ut! Gott med både mörk och vit choklad 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Sandras Matkrypin
7 år sedan

Ja, det blir lite extra festligt när man ha två olika choklader i – men det är klart en smaksak.
Funkar lika bra med en chokladsort också.

al68
7 år sedan

Jag gör alltid dina polkabräk. Kan inte vara utan Turkiskpeppar fudge och Marianne tryffel, sen finns det MYCKET som är gott. Skall snart börja göra lite hemma, men väntar lite till så det inte tar slut ; ). Ha en skön dag, här vräker regnet ner och det är fortfarande mörk, känns som det blir en sån där dag när det aldrig blir ljust. Kram kram

Jennys_matblogg
Reply to  al68
7 år sedan

Mariannetryfflar tänkte jag göra i år också, låter supergott.
Här har Nomi Lova på besök, så vi ska åka iväg en sväng till biblioteket och sedan gå på cafe inne i stan medan de andra är i skola & på jobb.
Ha en fin Onsdag,

Kramar

Anna / Shoppingtipset
7 år sedan

Jag har gjort polkabräck med enbart smält vit choklad och krossade polkagrisar. Detta såg betydligt godare ut – måste testas!!

Anna / Shoppingtipset
(http://shoppingtipset.blogspot.se)

Lotte
7 år sedan

Haha, när jag såg godiset tänkte jag direkt – det såg avancerat ut, det hoppar jag! Men när jag läste vidare tänkte jag att det ska jag testa redan i helgen♥
http://www.lotte.blogspot.com

Jennys_matblogg
Reply to  Lotte
7 år sedan

Vill man kan man bara göra polkabräcken med en sorts choklad också. Tyckte den såg lite mer arbetad med två sorter, men den är väldigt lätt att lyckas med och uppskattad!

Kram ♥

Annette
7 år sedan

Jag är så dålig på att ta mig tid att göra julgodis, blir mest lite köpt och den obligatoriska Alladin asken. Men polkagrisbräcken och lakritsfudgen är jag jättesugen på att prova. Blir inspirerad av
alla dina fina bilder och tips.
Ha det gott
kram kram

Jennys_matblogg
Reply to  Annette
7 år sedan

Ja, prova lite hemlagat julgodis så kommer du aldrig mer vilja köpa alladin askarna 🙂

Kram

Annette
Reply to  Jennys_matblogg
7 år sedan

DET var en spännande utmaning, familjen är rörande överens om att Alladin ska stå på bordet när Kalle Anka börjar….:)

Ljuvligmat.se
7 år sedan

Mums, vad gott det ser ut – både dina och Lindas! 😉 Mitt favvojulgodis är nog wienernougat eller kanske bara vanlig vaniljkola med choklad och havssalt. 🙂
Ha en bra dag.

Jennys_matblogg
Reply to  Ljuvligmat.se
7 år sedan

Ja wienernougat är ju ett måste. Helt klart!
Ha det bäst!

mariaknutsson5
7 år sedan

Leilas Cornflakes Crisp är ett måste!

Jennys_matblogg
Reply to  mariaknutsson5
7 år sedan

Gott med cornflakes Crisp.

Catarina
7 år sedan

Ojoj , med alla dessa fantastiska godis recept så gäller det verkligen att inte mumsa för mycket 🙂
Men får nog ta och börja redan nu och ”laga” lite så att det inte blir allt på en gång sedan som skall provsmakas 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Catarina
7 år sedan

Ja eller hur, vi brukar provsmaka lite till adventsfikat varje söndag 😀

Heidi
7 år sedan

Vad skönt att höra att det är flera som bakar mer än man äter. Jag brukar också ge bort, kan ju inte äta gott hela tiden

Jennys_matblogg
Reply to  Heidi
7 år sedan

Mums va gott. Nu finns även mariannetryfflen på bloggen

Anna G
7 år sedan

Ah, sidan börjar ta form (y)
Men hjälp var är alla dina recept????
Jag ska ju ha middag på lördag, måste hitta nåt gott, lätt och smidigt till 10 pers- hjälp 😉
Kraaaam

Jennys_matblogg
Reply to  Anna G
7 år sedan

Nu är de tillbaka igen, de försvann under uppdateringen igår 🙂

Kram

agneta
7 år sedan

Mim det ser så gott ut! Kommer att testas dessa. Har bakat saffransbullar och saffran skorpor. Luktar så gott när man bakar! Tack för alla tips.

Annelie Eek
7 år sedan

Får nog säga Rock Road ”Leila’s” fast med skumtomtar som klipps i små bitar och så Leila’s saffransskorpor. De är så goda så man kan kalla dem godis:)

Jennys_matblogg
Reply to  Annelie Eek
7 år sedan

Rocky road är en favvo här också. Galet gott! 🙂

Maria
7 år sedan

Jag gjorde godiset med choklad och polka idag och bjöd på jobbet. Succé och alla ville ha recept! Jag hänvisade till din ”braiga” blogg!!

Lina
7 år sedan

Kan man frysa in de här julgodisarna du gjort..??:)

sargit
7 år sedan

Hittade din blogg först idag så nu har jag en del att testa då du har så många smarriga recept 😉
Mitt måste i julgodis är att göra banan fudge, farligt gott!
Få se o jag får nya favoriter av de recept som du delar med dig av 😉

Jenny Warsen
Reply to  sargit
7 år sedan

Vad roligt Sargit att du nämner bananfudge…. för det är blandannat den fudgen jag kommer visa på nästa godisutmaning. 🙂

Sofia
6 år sedan

Hur många räcker polkabräcken till på ett ungefär.

Jenny Warsen
Reply to  Sofia
6 år sedan

Beror på hur små bitar du gör. Jag brukar få ut cirka 30 bitar.

Mathilda
6 år sedan

hur många polkabräck blev det? 🙂 ser supergoda ut! Måste göras nu innan jul 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Mathilda
6 år sedan

Det beror helt på hur stora bitar man gör. Men cirka 30- 50 st.

Hanna
6 år sedan

Hej. Har precis gjort dina supergoda polkabräck. Men ja undrar om ja kan frysa in dom? Är ju ändå 7 dagar kvar till jul då jag ska bjuda på dom 🙂
För övrigt måste jag bara få säga att ja älskar din blogg 🙂 är inne varje dag och lagar något av dina recept MINST en gång i veckan. Du är verkligen en inspirationskälla av rang 😉
Många julkramar till dig <3

Jenny Warsen
Reply to  Hanna
6 år sedan

Vad glad jag blir 😀 Tack!
Visst går det frysa in dem. Gör det 😀

Maria
5 år sedan

Hei, dette skal vi prøve..men jeg lurte på Oreo fugde receptet?? 🙂

Nästa inlägg

Daimfudge

34
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x