Pepparkaksscones

Godmorgon,

Jag tänkte komma med ett tips inför helgen. Är det första advent så är det, varför inte bjuda på pepparkaksscones till frukost, brunch eller mellis. Söta när man stämplar ut den som små pepparkakor också. Det doftar jul i hela huset när man gräddar dessa. Mums

IMG_0501

Erkänn gulliga 🙂

IMG_0510

Det här behöver du till 8-10 hjärtan :
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk pepparkakekryddor
3 dl mjölk

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i 8-9 högar och platta ut dem och kavla cirka 1- 1 1/2 cm tjock.

IMG_0496

Tryck ut 8-9 stora hjärtan och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.

Serveras genast

 IMG_0511

0
Prenumerera
Notis om
11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
5 år sedan

Så fina!

Matilda
5 år sedan

Nått särskilt tillbehör som är härligt att ha till? 🙂

5 år sedan

Åh, vad gott!

malin
5 år sedan

Går dessa att frysa???

jennysmatblogg
Reply to  malin
5 år sedan

Nja, Scones är inte jättegott att frysa 🙂

Ida
5 år sedan

Undrar vilken marmelad som funkar bäst till pepparkakskryddorna? Älskar ju fikon….

Sofie
5 år sedan

Dom borde gå bra att frysa innan de gräddas va? Så att man bara kan ta upp och tina och grädda när man väl behöver dom?

jennysmatblogg
Reply to  Sofie
5 år sedan

Jag har inte provat 🙂

5 år sedan

Testade dessa goda igår som luciafrukost! 🙂 inlägg i min blogg hur de blev!
Daylife.se/alexandrai

3 år sedan

[…] Receptet kommer från Jennys matblogg […]

3 år sedan

[…] Medan jag och Nomi gräddade våfflor och stekte bacon i mängder. Jag hade tänkt att baka mina pepparkaksscones, men det bock bli köpefrallor […]

Nästa inlägg

Tallrikshylla på plats – check

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x