Tre chokladiga fudger

 

 Schweizernötsfudge

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x schweizernöt

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

Daimfudge 

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x daim

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

Valnötsfudge 

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
100 – 150 gram mjölkchoklad
100 gram grovhackade valnötter  ( eller mer om man så önskar )

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull.
låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar ”kul-provet ”  .
Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig.
Rör sedan ner honung, och smör , de grovhackade valnötterna och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen.
Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet.
Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.

 Låt detta sedan svalna , och skär lagom stora fina bitar och lägg upp i en skål.

 

* * * * * * * * * * * * * * * *

Låna gärna mina recept till era bloggar- men glöm inte att länka tydligt till källan.

2

20 responses to “Tre chokladiga fudger

  1. Nathalie skriver:

    Ser supergott ut! Något jag verkligen vill ha till jul, men går dessa att frysa efter? Tänkte om jag kan baka dom snart eller det är godast att baka dom precis innan man ska ha dom? Eller kanske går att ha i kylen?
    Ha en bra dag =)

    1. jennysmatblogg skriver:

      De ska förvaras svalt. Och de går att frysa ( det gör jag själv ibland) , men de blir lite kladdiga när de tinas upp sen. Inget fel på smaken , men lite kletiga så.
      Förvara dem helst i en sval matkällare.

  2. Dragi skriver:

    Oh vad kul att du plockade fram dessa recept på fudge. Ska göra dessa till min grabb (10 år) som älskar detta godis och se om det kan slå ”köpe-fudge” vilket jag tror att det gör till 100 %. Har tänkt att testa ett tag och nu fick jag chansen att ”ta mig i kragen”!

    Nytt bokmärke är inlagt och den här bloggen kommer jag följa. Har följt dig sedan Femme, men fortsätter absolut.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hoppas det blir uppskattat.
      Jag tycker egen fudge är mkt godare en köpe-godiset 🙂

      Kul att du följer med i bloggflytten

  3. Carolina skriver:

    Hej Jenny! Jag älskar din blogg och funderar på hur du gör med alla gamla recept när du flyttar bloggen? Jag brukar alltid använda många av dina gamla recept som inspiration till min matlagning och undrar om jag kommer fortsätta att kunna göra det? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Alla recept kommer följa med mig till nya stället 🙂

  4. vadharsarahbakat skriver:

    Låter hur gott som helst. Så recepten sparas för framtida inspiration. Snart dags för massa julgodis ju. =)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, visst är det roligt.
      Här har vi redan tjuvstartat med att börja koka julgodis 😀

  5. Gisela skriver:

    Hej Jenny!

    Är det vanlig honung eller flytande honung du använder?? Tack för alla bra och lätta recept du lägger upp. Du är en härlig inspiratör!

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 Tack snälla.
      Jag använder flytande honung.

  6. Susanna skriver:

    Jag hade velat ha namnen på dessa smarriga fudge… Namnet säger ofta om de är ”något att ha”, typ Tobleronefluff vet jag innehåller något jag älskar men Pistagekakor innehåller något ”inte så gott”. Vad heter dessa?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Daimfudge, schweizernötsfudge och mjölkchokladfudge med valnötter. 🙂

  7. Johanna skriver:

    Såg din kommentar om att andra bloggare gärna får låna dina recept men då måste länka tydligt. Ville bara informera dig om att recept inte styrs av upphovsrättslagen och alltså får kopieras utan källhänvisning. Däremot är dina bilder skyddade och får inte användas utan ditt godkännande. Så det så.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Främst menar jag mina bilder 🙂
      men recept som jag skapar uppskattar jag såklart att det länkas tillbaka till mig.

  8. Ronja skriver:

    Vilket toppenrecept på denna toppenblogg, tack!

  9. smaklokarna.blogg.se skriver:

    Tack för en inspirerande och fin blogg! Gjorde en tolkning av fudgen nu i helgen och mums vad goda de blev! Givetvis länkade jag tillbaka till dig för att fler ska få ta del av dina härliga skapelser!

  10. Marie P.Hall skriver:

    Om man tar en hel chokladkaka från marabou, alltså 200 gram, vad skulle hända då? Blir det för mycket, blir det bara klet av alltihopa?

  11. Nita skriver:

    Hej!
    Fudgen ser så god ut. Jag misslyckades totalt.
    Läste fel i receptet. Tog nästan en dl för mycket
    sirap innan jag insåg misstaget. Hann inte hälla
    i riktigt en hel dl för mycket.
    Sen hade jag för liten gryta så när det började koka
    fick jag inte upp värmen till mer än 106 grader för sen hade det pöst över.
    Jaha. Så nu blev det inga bitar trots att jag ställt kallt
    över natten. Bara klet.
    Vilket var det värsta felet? Sirapen eller värmen??
    Så det inte blir fel igen.

  12. Anna S skriver:

    Oh, ser supergott ut! Ska gå och handla alla ingredienser nu och göra ikväll.

  13. Susan skriver:

    Hej Jenny, gjorde dessa idag och blev helt underbara. Undrar bara hur länge kan man ha dem innan de blir ¨gamla¨och äta?
    Mvh

Lämna ett svar till Nita Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *