Björnbärsbakelser

Ni såg att jag bakade en sådan här variant för ett tag sedan då med chokladkrisp och nutella. Dessa är så himla smidiga att göra, nu provade jag en annan fyllning :  björnbärssylt. Och välj gärna en fastare sylt- såsom marmelad. Eller färska bär – det är jättegott!

IMG_5654 (1)

Till 4 stycken :
4 smördegsplattor
1 dl marmelad / fast sylt
1 äggula
Florsocker

 Gör så här : 

Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram de upptinade smörplattorna och fördela sylten i mitten på plattorna. Vik på mitten och pensla med uppvispat ägg. Fäst kanterna med hjälp av att trycka ihop kanterna med en gaffel. Grädda tills de fått en vacker gyllene färg.
Pudra över florsocker.

Servera genast

IMG_5650 (1)

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
10 år sedan

oj, de såg mycket goda ut! Måste provas någon dag.
Linda

carin
10 år sedan

Å mums! Tror jag ska testa att göra dessa med limecurd i!

Helena
9 år sedan

Dessa måste jag testa 🙂 Hur länge ungefär ska de stå i ugnen?

Jenny Warsen
Reply to  Helena
9 år sedan

Cirka 10 minuter 🙂

Elisabeth
9 år sedan

Går de att frysa?

Nästa inlägg

Restaurang Tik

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x