Marknad

Häromdagen när vi kände att vi solat och badat så det räckte så promenerade vi ner till den lokala lilla marknaden för att låta barnen handla. De hade växlat in pengar för att handla lite souvenirer såsom:  klockor, solglas, hörlurar och t-shirts. En promenad på cirka tio minuter så vi valde medllan promenad och att boka tuctuc från hotellet.Så vi valde promenad,  tyckte det var en lagom väg för att hinna äta upp en varsin glass och få se lite mer än bara hotellet.

Och medan Jonathan och barnen sökte efter souvenirer, så for jag runt och kollade in allt ätbart. 🙂

Fick frågan om vi äter från matvagnar när vi reser. Svaret är ja 🙂 där hittar du bästa maten, de tillagar maten medan du står där. Så gott !

 Men jag är alltid extra försiktigt med kyckling  och dubbelkollar att den är ordentligt tillagad….  Det är jag alltid, vart jag än äter kyckling.

Planerar ni en resa till vackra Thailand- boka inte all-inclusive. Utan gå ut och äta, mycket trevligare och mycket godare! Våga ät i dessa matvagnar, och smakar de olika sorters  grönsakerna, frukterna och nötter som de bjuder på.  Det är här ni får smaka på den riktigt gida thaimaten, och så på alla små mysiga restauranger såklart.

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Minna
10 år sedan

Hej! Tack för fina bilder och inlägg från Er resa. Jo Thailand är verkligen helt underbart, vi far dit i februari 3 veckor för 6:e gången, men vi bokar allt reguljärt. Denna gång för andra gången till Koh Lipe med avslut i Bangkok för shopping. Hoppas ni har en fortsatt fin semester!

jennysmatblogg
Reply to  Minna
10 år sedan

Minna : Det är helt klart det bästa. Men med fyra barn har vi blivit lite bekväma, då är det rätt bra att ha barnklubb och skandinavisk frukostbuffe.
Men nästa långresa vi gör kommer vi boka en längre resa och då flyga regulärt. Då kommer Nomi vara något år äldre, och inte tycka att Lollo och Bernie är lika roligt längre 🙂
Hoppas ni får en härlig resa

Kram

10 år sedan

Låter som ni har det bra. Maten är ju de bästa utomlands. Provar alltid vagnarna när jag är ute och extra försiktig med sallader och kyckling. Fast de blir mest Indien för mig.

Ljuvligmat.se
10 år sedan

Håller med, den godaste maten hittar man i vagnarna. 😉 Och även i dom små restaurangerna som inte ser så ”fancy” ut. 😉 För ett tag sedan var jag på Koh Tao – i en liten, liten restaurang som låg för sig själv hittade jag den bääästa thailändska maten för endast 8 kr. Helt galet!

Ha en fortsatt skön semester.

therese
10 år sedan

Hej
underbart fint ser det ut och vilken mat!!
vi åker dit 2 veckor i slutet av april.
har du något tips på något vi ska tänka på?
gick flygningen bra?
tror vi flyger vid 14.30 tiden.
finns det många restauranger hur billig brukar en middag vara? svårt att veta hur mycket pengar vi ska växla tycker jag.
är det väldigt lugnt ?
tog hela familjen spruta i nnan ni åkte?

Hälsningar
Therese

Trevlig semester

jennysmatblogg
Reply to  therese
10 år sedan

Thailand är väldigt barnvänligt, så allt finns att köpa här : blöjor,välling och nappar/ nappflaskor. osv.
Flygningen har alltid gått bra, vi brukar ta med lite tidningar , ritblock och ipad. Sen försöker vi sova lite – för det blir en tidsskillnad när man landar sedan på 6 timmar.
Massa restauranger finns, både längst stranden, och en bit utanför hotellet.
En rejäl middag på bra restaurang här med dryck kostar för 6 personer ( med kanske 4 förrätter ) mellan 1300- 1800 bath ( blir cirka 280- 400 : – ) Billigare än ett mcdonalds besök 😉
Sen går det att äta mkt billigare, om man beställer från matvagnar och så. Vi växlade bara in för första dagarna, sedan finns det bankomateer överallt ( ATM -maskiner)
Vaccinationerna som vi har tagit är grundvaccinationerna plus twinrix ( det ska räcka i 20 år tror jag)

Hoppas du fick lite tips 🙂

Kram

Nästa inlägg

Peppar- och vitlökskyckling

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x