Goda chokladrutor med cripstopping

En lugn dag med tv-tittande, spela memory och måla i målarböcker har det varit,
det är väl det bästa med att det regnar. Och pannkakor ( eller som Nomi säger – pangkakor ) till lunch med sylt och glass, och till fikat hittade jag dessa brownies när jag kollade igenom frysen. Lika goda när man tinar upp den, som nybakade. Men nu är Jonathan hemma & ska jag ta och göra mig klar, jag ska möta upp min fina vän Ingela. Vi ska kika lite i butikerna- och sen ska vi stanna till och äta något och skvallra ikapp sen sist. Alltid trevligt! 🙂

Dessa chokladrutor med chokladcrisp vi bakade för lite sen, gott gott  Missade du receptet så kommer det här igen. 

Det här behöver du :

200 gram choklad
100 gram smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
ett par nävar mini marshmallows

Topping:
200 gram choklad
100 gram smör
7 dl rice crisp

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält choklade och smöret till kakan över ett vattenbad på svag värme.
När det har smält så kan du vända ner det i sockret och  låt svalna.  Knäck sedan äggen däri och blanda till en slät smet, och vänd sedan ner mjöl, salt, vaniljsocker. Grädda kakan i en form med bakplåtspapper 20 * 30 cm  i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter, ta ut fem minuter innan och strö över marshmallows:en. ( Jag klippte dem ytterligare lite mindre, tyckte det kändes lite för stora. Så varje marshmallows klippte jag på mitten ) Ställ sedan in i ugnen i gen i cirka 5 minuter. Så att marshmallows: en smälter något. Under tiden gör du toppingen.

Chokladen tog jag hälften mörk och hälften ljus i både kakan och toppingen. 

Smält smör och choklad över vattenbad och vänd ner ricecrisp till du får en perfekt topping. Fördela ut toppingen över kakan och ställ sedan svalt, Jag tyckte det blev rejält med topping- så man behöver inte använda allt.

Skär i bitar när kakan har kallnat.Fungerar bra att frysa.
Micra den gärna lite på svag värme- supergott !!

1

5 responses to “Goda chokladrutor med cripstopping

  1. west70 skriver:

    Hej Jenny!

    Hoppas du har haft en trevlig dag med din väninna.
    Vad roligt att ni ska till Bangtao Beach, på det Sunwing hotellet ska vi bo på över julen för att sedan åka vidare till ett annat över nyår.
    Blir spännande att höra vad ni tycker om det, och kanske att vi får några tips på ställen ni besöker.

    Kram

  2. jennysmatblogg skriver:

    Vad roligt.
    Då ska jag återkomma med en utförlig rapport om stället 😀

    Kram

  3. ulle skriver:

    Hej har du läst Mama me Magdalena Graaf i;)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Näe… vad står det i den 🙂

  4. Emelie skriver:

    Vad smarrig kakan ser ut! Ja det gör allt du lägger upp här, så himla duktig är du:)

    Ha en fortsatt fin dag!

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *