Godaste fläskfilegrytan

Kokade en ruskigt god fläskfilegryta häromdagen. Lite tips till er som inte har bestämt helgmaten än- denna kanske kan vara något.

Servera med pasta, ris eller potatisgratäng.

Det här behöver du till 6 personer :
800 gram fläskfile
4 dl creme fraiche
200 gram philadelphiaost
1/2 dl grädde
1 msk med tomatpure
1 tsk flytande honung
1 msk med konc. oxfond
1 msk med krämig balsamicosås
1/2 msk kinesisk soya
en nya salt och ett par dag med peppar över såsen.

Serveras med en krispig sallad

Gör så här : 

Putsa fileerna , och skär i lagom stora bitar.
Smörstek dem klara i en panna och vänd ner creme fraiche, tomatpure, philadelphiaost, grädde, fond, honung, soya , balsamico. Låt allt puttra ihop på svag värme och smaka av med lite salt och peppar.  Servera sedan med valfritt tillbejör och en krispig sallad.

2

10 responses to “Godaste fläskfilegrytan

  1. Fläskfilégryta står på menyn i helgen faktiskt dock inte bestämt recept ännu. Låter krämigt och gott!

  2. Katarina Persson skriver:

    Hej! Följer din blogg varje dag,mycket trevlig blogg 🙂 Var i affären hittar man balsamicosås? Har aldrig andvänt detta… 🙂
    Ha en bra dag Katarina

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vid olivoljan – tror jag de brukar stå.
      jag har en mörk krämig variant. 🙂

  3. Eva-Lena skriver:

    Hej Jenny!
    Jag letar recept till helgen då vi har 8 vuxna och 4 barn på middag…..upptäcker ditt recept på fläskfilen – ser läckert ut – tror du att jag med fördel kan göra grytan dan före, ellerr?

    Ha en fin Allhelgona helg!
    🙂 Eva-Lena

  4. Catarina A skriver:

    Mums vad gott detta var 🙂
    Till detta tog vi frasiga potatisbakelser 🙂
    Återigen , Tusen Tack för alla jätte smarriga recept du delar med dej av.
    Eller som min dotter sa efter maten Tack Jenny för den goda maten
    Kram Catarina A

    1. Jenny Warsen skriver:

      😀 vad roligt att höra! Tack snälla för att du berättar .

  5. Sandra skriver:

    Hej, vad är det för balsamico du använder? Bild? 🙂

  6. sofie skriver:

    Kan man ha kycklingfilé istället?=)

  7. Jenny skriver:

    Låter jättegott. Har själv inte gjort grytan och undrar därför hur lång tid puttrandet bör pågå? ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *