Ajvarkyckling – som ni bara måste testa

Ni har väl inte missat denna ajvarkyckling – jag har skrivit det tidigare och detta receptet bara måste ni pröva. För er som äter LCHF – servera den med en grönsallad. Annars god att äta  med ris, pommes eller potatis. Noooom nooooom

Ni behöver till 4 pers :

4 stora kycklingfileer
smör
4 dl creme fraiche
1 1/2 dl ajvar ( mild )
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

2 dl riven god ost

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200 grader.
Fräs kycklingen i smör så att den får en vacker färg. Lägg sedan i en ugnssäkerform.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och fördela över fileerna.
Ställ in i mitten på ugnen, och ta ut efter 30 minuter och strö över osten.
Gratinera ytterligare i 15- 20 minuter- tills osten fått vacker färg och kycklingen är helt färdig.

1

24 responses to “Ajvarkyckling – som ni bara måste testa

  1. Sara skriver:

    Åh, det där är ett recept i min smak. Det ska jag testa 🙂

  2. Annie skriver:

    Ett litet tips är att ha lite torkad timjan i också. Vet inte hur mycket, en matsked kanske. Sååå gott och tack för originalreceptet!
    Hade ju inte gått utan det..;-)

    http://Blodsockermamma.blogg.se

  3. Susanne jungle skriver:

    Hej.! Det ser jättegott ut, men var är ajvar för något och var hittar jag det i butiken?
    Ha en bra kväll

  4. Madde skriver:

    Hade tänkt mig kyckling i någon form till middag imorgon, så denna får det allt bli! Tack för tipset!!

  5. Sanna skriver:

    Jag bjöd grannfruarna på detta på vår månatliga lunch senast! Och den gick verkligen hem! Kanske lite mer styrka nästa gång, men vi kommer definitivt göra den igen!

  6. Catarina skriver:

    Den är ju bara sååååååå god 🙂
    Detta har blivit en riktig favorit hemma hos oss.

    Gott-gott-e-li-gott-gott …..

    Catarina

  7. Ingela skriver:

    Å så gott, har tänkt göra kyckling i veckan, kan bli denna!!

  8. Påminner om en ajvalax som vi lagat till för ett tag sedan, så gott. Perfekt också när man bara kan köra allt i en form.

  9. ulrikaofkrstd skriver:

    Tack för receptet. Vad använder ni för Ajvar, jag vet att det finns olika styrka osv. Jag valde en mild smak men det smakade ingenting alls. Lite besviken. Har ni tips på bra märke?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det finns med olika styrkor, man kan använda mild om man önskar . Jag föredrar den starka.
      Jag har provat massa olika märken, har inget speciellt som är bättre än något annat.

    2. anrla skriver:

      Ajvar kommer från balkan. En som smakar extra gott är BAS AJVAR…..finns i dem flesta orientaliska/arabiska affärer.

  10. Sanna skriver:

    Såååå gott!! Hela familjen älskade denna rätt:)

  11. Anna skriver:

    Mycket gott!!!

  12. Remberto Adam Belcourt skriver:

    Ska testa den ikväll! Mycket enkelt är det! 😛

  13. Anna skriver:

    Måste laga detta recept! Vad serverar du till? Pasta,ris eller potatis?

  14. Lily skriver:

    Vilken sorts ajvar använder du Jenny?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag använder den starka. Men gillar man inte het mat ska man ta den milda 🙂

  15. Annica skriver:

    Jättegod! Tog starkare Alvar då jag gillar när det är lite krut i maten. Fräste på lite svamp och purjo och strödde över kycklingen. Serverade med ugnsbakade timjankryddade potatishalvor. Hur gott som helst.

    1. Annica skriver:

      Ajvar skall det vara inte ”Alvar” 🙂

  16. Kicki skriver:

    Stort tack Irene för den läckra maten/Kicki

  17. Hannah skriver:

    Så himla gott och enkelt att laga! Köpte mild ajvar eftersom det var det som fanns i min mataffär, slängde ner lite sambal för att få rätten lite hetare 🙂 supergott! Detta kommer jag garanterat att laga igen! Tack för en bra matblogg Jenny!

  18. Hanne Andersson skriver:

    Jag har ett liknande recept, eller aa väldigt likt., Dock behövs det ej att försteka kycklingen

  19. St-doktor skriver:

    Mycket, mycket gott

  20. Amna skriver:

    Jättegott , tack för recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *