Barcelona- del 3

Och till del tre och sista delen av resan 🙂
Fick lite frågor kring hotellet vi bodde på och det hette Hotel Arts Barcelona. Det tog cirka tjugo minuter att åka dit från flygplatsen. Och det kan jag rekommendera alla gånger, fina stora rum, god frukost, bra service och bra städning.

Frukostbuffen var to-die-for

Frukostbuffen var precis så där bra som den ska vara på ett hotell.  Mycket av allt 🙂

Hur ofta äter man muffins och bakverk till frukost? Men är man utomlands så är man 😉

Efter frukosten i fredags så blev vi upphämtade av taxin och åkte till vingården som låg cirka 1 timme bort. Där vi möttes upp av vår duktiga guide, på bilden här ser ni Johan och  Camilla som lysnnar och lär. Camilla har designat Rene Barbiers första bag-inbox, och den hade fått pris i en stor designtävling. Jätteroligt!

Susanna och Fredrik


Efter en presentation av vinet, produktionen och de olika druvorna så gav vi oss ut på fälten för att skörda.


Väldigt spännande att höra om druvornas histora, och hur de gör för att odla de perfekta vindruorna. Och efter hårt arbete ( hihi vi skördade bara ett par druvklasar var )  var det lunchdags. Och vi blev serverade den i en resturang bara en kort bit därifrån, i en helt underbar trädgård.

Inte trodde jag när vi satte oss ner för lunch runt två tiden att vi skulle sitta och äta olika sorters smårätter i över två timmar. Herreguuud så mycket god mat och vackra uppläggningar.

En av väldigt många smårätter ….

Avsmakningsmenyn avslutades med en liten söt efterrätt med olika sorters bär.
Jättegott!

Efter den minst sagt rejäla lunchen åkte vi tillbaka till vingården för att besöka vinkällaren och se hur de lagrade rene barbier vinerna. Väldigt intressant och jag hoppas att alla ni som aldrig satt er fot på en vingård gör det. Det är så roligt att lära sig mer från själva odlingen, skördningstiden, produktionen och lagringen. Jag har lärt mig massa och det har varit fantastiskt roliga och intensiva dagar i Barcelona.

Tillbaka på rummet så överraskades jag av den största bukett med blommor jag sett, och en flaska med fint bubbel från Rene Barbier. Tyvärr hade jag inte mer plats i väskorna – så jag fick snällt lämna kvar dem. Men så fina blommorna var, i alla möjliga vackra färger!

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

wow vad lyxigt!! ;D

Linda Larsson
10 år sedan

Gud så underbara bilder!!! Synd på buketten 😉

Marie
10 år sedan

Det låter helt fantastiskt och jag blir jättesugen på en sådan typ av resa. Jag måste bara fråga om infomationen och guidningen var på spanska? Då är jag körd kan jag säga….

Nästa inlägg

Barcelona – del 2

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x