Chokladbollstårta

Hej igen,

Hela kommentarsfältet och min mail har varit full med frågor och önskningar om recept på Melvins födelsedagstårta. Kul, och jag i min tur fick tipset av min vän Ulrika när hon gjorde det till sin sons kalas.  Melvin som är galen i chokladboll tyckte att tårt-ideen var toppen.  En smarrig, chokladig och härligt mastig tårta, precis sådär som det ska vara på kalas. För all uppdatering följ mig matbloggen via facebook HÄR eller instagram : @jennysmatblogg

En tårta som tar max 5 minuter att göra- väldigt ”barnkalas-vänlig”

 choklad (1)

Det här behöver du : 
300 gram smör
11-12 dl havregryn
1 dl kallt kaffe
3 msk vaniljsocker
4 dl strösocker
4 msk kakao ( beroende på hur stark du vill ha tårtan)
6 msk oboy
Garnering : kokos eller pärlsocker

Gör så här
Tärna ner smöret, och sockret i en skål. Ta fram elvispen ( så mkt smidigare än att knåda degen för hand )  och vänd ner havregryn, vaniljsocker valfrimängd kakao + oboy och till sist kaffet.  Vispa sedan allt till en härlig chokladdeg, vill du inte ha några stora bitar av havregrynen vispar du lite längre. En smaksak. Ta fram ett fat och forma till en tårta, jag gjorde ungefär  som en prinsesstårta brukar se ut. Garnera med pärlsocker och kokos.
Ställ svalt till servering, gäran ett par timmar innan den ska serveras.

Väldigt omtyckt tårta, men föredrar ni heller kladdkakor
så har jag hur många festliga recept på det som helst också.

2

25 responses to “Chokladbollstårta

 1. Mia skriver:

  Härligt!! Ett tips till dom som inte gillar havregryns”bitar” alls i sina chokladbollar är att köra havregrynen i mixern eller matberedaren innan. Så gör alltid jag och mina barn älskar det 🙂

  1. jennysmatblogg skriver:

   Toppen 🙂

 2. Emma skriver:

  En tårta helt i min smak. Den ska helt klart testas inom snar framtid! 🙂

 3. Melina skriver:

  Vad roligt med en chokladbollstårta! 😀 Tyvärr kan jag inte äta choklad just nu, är gravid och mår väldigt dåligt av det (dvs det kommer upp igen) Blä! Men 2 månader kvar sen blir detnog chokladbollar iaf! Brukar inte kommentera men läser din blogg flera gånger varje dag och älskar den och recepten! Ville bara säga det! 🙂 Har just nu lite svårt att prova recept iom mitt problem med mat men älskar att läsa din blogg lika mkt för det och längtar tills jag kan laga alla härliga recept!! TACK!!

 4. Veronica skriver:

  Å vilken rolig tårta, den kommer det bli på nästa kalas tror jag.
  Är väl ingen som tackar nej till chokladboll??!! 🙂

 5. Annelie skriver:

  Wow! Ser maffig men god ut:-)

 6. SjungandeMamman skriver:

  Mums! Tack för receptet som absolut skall testas inom en snar framtid 🙂

 7. Ida skriver:

  Sån tårta gör jag alltid till mina söner när dom fyller år 🙂 ingen av dom gillar vanlig tårta men av en sån blire inget kvar!

 8. Josefine skriver:

  Hur många räcker den till ungefär?

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Jättesvårt att säja, den är god men mäktig.
   Vi var tio – det blev lite över 🙂

 9. Annelie skriver:

  Den här tårtan ska jag testa till min sons kalas :))

 10. Josefin skriver:

  Hej

  Ska precis baka denna och inser att jag inte har någon kakao hemma. Går det bra med oboy? Isåfall, hur mycket?

  Bra blogg och MÅNGA läckra och enkla recept!

  Mvh Josefin

  1. Jenny Warsen skriver:

   Absolut- minska på sockret och dubbla oboyen ( minst ) Lycka till 🙂

 11. Hanna skriver:

  Den måste jag prova på dotterns kalas!
  Serverar du den bara som den är eller med grädde etc till?

 12. Jasmin skriver:

  Hmmm, intressant

 13. Linda Assarsson skriver:

  ojojojoj..för en chokladälskare som jag ser detta ut som himmelriket…

 14. Malin skriver:

  Tack för all inspiration till både matlagning och bakverk 🙂 ett tips från mig är att färga kokosflingorna i valfri färg innan man garnerar med det..ett par droppar med röd färg så blir det en härlig rosa tårta Mvh Malin

 15. frida Kindströmer skriver:

  Hej! Älskar din sida, sitter ofta och suktar över goda recept! (Och bakar dom gärna oxå!) Blev överraskad när jag såg att du gjort chokladbollstårta, det är jag halvt uppvuxen på, så var kul! Ett tips är att smälta choklad och/eller nougat över och strö över pärlsocker och sedan låta stelna, Såååå gott!!
  tack för tippenblogg!!

  1. Jenny Warsen skriver:

   vad roligt att höra 🙂
   Det med smält choklad måste jag pröva nästa gång 🙂
   låter riktigt mumsigt.

 16. Carola skriver:

  Underbar & lättbakad tårta!!

 17. Marika skriver:

  Ännu ett klockrent recept, här bakas det chokladbollar ofta istället för lördagsgodis men tårta har jag aldrig haft en tanke på.. 🙂 Måste bara tacka för alla underbara recept.. Hade tappat både inspirationen,orken och lusten för matlagning här hemma innan jag hittade din blogg, försökte få inspiration på många andra sidor innan jag hittade din men recept är ofta så bökiga med massa ingredienser och har fyra väldigt kräsna barn med olika matsmaker så det var sällan det funkade.. Men dina recept är underbara! Har fått både pajfavoriter, pastafavoriter mm mm och varma mackorna med tacoköttfärs!! Har aldrig haft en tanke på att fylla med det och dom blev given favorit för min del :)Och ahlgrenspannacottan (mums) Tusen tack! Ha det bäst!

 18. Agneta skriver:

  Ett tips från mig är att:
  Smälta smöret och blanda ner det i de torra ingredienserna. Låt svalna i kylen tills det har stelnat. Jag lovar att det blir så mycket godare.

 19. Agneta skriver:

  Glömde att skriva att man ska använda elvispen när man blandar. 🙂

 20. Georges skriver:

  Går det bra utan oboy?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *