Lätt som en plätt- och klart på nolltid

Godmorgon Måndag,

Roligt att se på statistiken att ni är fler än någonsin just nu som hittat hit och besöker bloggen. Nästan att jag får lite skrivkramp när jag tänker på hur många ni faktiskt är som kikar förbi varje dag…. Men jätteroligt, och det är alla ni därute som gör att det extra roligt att uppdatera och skriva här flera gånger om dagen 🙂

Dagens första blogginlägg blir en god fiskrätt som är väldigt uppskattad av hela vår familj.
Lax med philadelphiatäcke och ungsbakade tomater, varma cocktailtomater är så grymt gott och är något vi lagar alldeles för sällan.

Till 4 portioner :
4 laxbitar
200 gram philadelphiaost
massa cocktailtomater
serveras med mos, kokt potatis eller bara kokta grönsaker

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Lägg laxbitarna i en ugnsform och bred över valfri smaksatt färskost.
Sprid ut tomaterna och ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 40 minuter.
Eller tills laxen är färdig.

Servera med valfritt tillbehör.

1

10 responses to “Lätt som en plätt- och klart på nolltid

  1. ellabellabus09 skriver:

    Hej Jenny, detta åt vi i fredags. Mkt gott! Dock var min son inte så förtjust men hos oss övriga så slank det ner. 🙂

    Ha en bra dag!Kram Louise

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 Roligt att ni redan hunnit laga det.

      kram kram

  2. Åsa skriver:

    Låter gott! Brukar du ta smaksatt Ph, vilken blir godast tycker ni? Brukar du ställa in laxen frusen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag brukar ta vilken som finns hemma i kylen 🙂
      Vanlig ph funkar också – eller varför inte rör a ner lite fiskkryddor eller salt & dill i den innan man breder ut den.
      Eller en smaksatt creme bonjour funkar med 😀

      Jag ställer i laxen fryst.

  3. Sophia skriver:

    Hejsan!
    Vilken smaksatt färskost tycker du passar bäst? 🙂

    Får mycket inspiration av din blogg!
    Kram

  4. Hobbyisten skriver:

    Så fruktansvärt smarrigt och enkelt! Sitter här hungrig som aldrig förr med en sovandes bebis på mig och kollar din matblogg. Ingen bra kombo. Kommer ju INGENVART!

  5. Maria skriver:

    Vill bara lämna ett litet avtryck och tacka för en superhärlig blogg! Lagade igår ditt lasagnerecept och både gästerna och sambon nästan slickade tallrikarna 🙂 Idag blir det detta laxreceptet som har blivit en riktig favorit här hemma och lagas ofta.
    Läste någons kommentar om att du borde ge ut en kokbok och jag kan inte mer än hålla med, jag hade köpt den direkt! 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kram

  6. felicia skriver:

    så himla gott med philadelphiaost på lax 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *