Bärpaj med mandeltäcke

En smaskig bärpaj med blandande bär – blandannat blåbär och tunt skivad äpplen. Och fick ett bra tips på  att mäta upp alla ingredienser till pajdegen i en fryspåse, och knåda ihop. Då slipper du bli kletig om händerna – jättesmidigt! 🙂

Det här behöver du :

Valfria bär som täcker formen
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl

Degen: 
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 gram smör
200 gram flagad mandel

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. 
Täck botten av pajformen med bären och sockra och pudra över potatismjöl.
Mamma tipsade om att göra pajdegen i en fryspåse för att slippa bli kladdig! Jättebra tips. Blanda socker, mjöl och tärnat smör i en påse och nyp i hop till en deg, vänd till sist ner flagad mandel och fördela sedan över bären. Ställ in i ugnen och grädda tills den fått fin färg.

Servera sedan med fluffig vaniljsås eller marsanssås

Bloggen går följa på fler ställen som ni säkert redan vet. Och till alla nya :

Via Bloglovin kan ni följa mej, klicka  HÄR 
Finns även på FACEBOOK – klicka HÄR
Och instagram 😀  @jennysmatblogg

* * * * * * * * * * * *

2

5 responses to “Bärpaj med mandeltäcke

  1. Katarina skriver:

    Mums, så gott! Ha en fin dag, kram!

  2. Madeleine skriver:

    Vilket bra tips att använda en plastpåse när man gör pajdegen!

  3. Lina S skriver:

    Mums, ser så gott ut! 🙂

  4. emina skriver:

    Hej
    Så finna recept läser din blogg dagligen,har en fråga vad är flagad mandel
    Hälsning
    Emina

    1. Jenny Warsen skriver:

      Du hittar dem vid bakprodukterna i butik. Typ skivad mandel 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *