Bärpaj med mandeltäcke

En smaskig bärpaj med blandande bär – blandannat blåbär och tunt skivad äpplen. Och fick ett bra tips på  att mäta upp alla ingredienser till pajdegen i en fryspåse, och knåda ihop. Då slipper du bli kletig om händerna – jättesmidigt! 🙂

Det här behöver du :

Valfria bär som täcker formen
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl

Degen: 
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 gram smör
200 gram flagad mandel

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. 
Täck botten av pajformen med bären och sockra och pudra över potatismjöl.
Mamma tipsade om att göra pajdegen i en fryspåse för att slippa bli kladdig! Jättebra tips. Blanda socker, mjöl och tärnat smör i en påse och nyp i hop till en deg, vänd till sist ner flagad mandel och fördela sedan över bären. Ställ in i ugnen och grädda tills den fått fin färg.

Servera sedan med fluffig vaniljsås eller marsanssås

Bloggen går följa på fler ställen som ni säkert redan vet. Och till alla nya :

Via Bloglovin kan ni följa mej, klicka  HÄR 
Finns även på FACEBOOK – klicka HÄR
Och instagram 😀  @jennysmatblogg

* * * * * * * * * * * *

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Mums, så gott! Ha en fin dag, kram!

10 år sedan

Vilket bra tips att använda en plastpåse när man gör pajdegen!

10 år sedan

Mums, ser så gott ut! 🙂

emina
8 år sedan

Hej
Så finna recept läser din blogg dagligen,har en fråga vad är flagad mandel
Hälsning
Emina

Jenny Warsen
Reply to  emina
8 år sedan

Du hittar dem vid bakprodukterna i butik. Typ skivad mandel 🙂

Nästa inlägg

Husmanskost hos mamma

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x