Bärpaj med mandeltäcke

En smaskig bärpaj med blandande bär – blandannat blåbär och tunt skivad äpplen. Och fick ett bra tips på  att mäta upp alla ingredienser till pajdegen i en fryspåse, och knåda ihop. Då slipper du bli kletig om händerna – jättesmidigt! 🙂

Det här behöver du :

Valfria bär som täcker formen
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl

Degen: 
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 gram smör
200 gram flagad mandel

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. 
Täck botten av pajformen med bären och sockra och pudra över potatismjöl.
Mamma tipsade om att göra pajdegen i en fryspåse för att slippa bli kladdig! Jättebra tips. Blanda socker, mjöl och tärnat smör i en påse och nyp i hop till en deg, vänd till sist ner flagad mandel och fördela sedan över bären. Ställ in i ugnen och grädda tills den fått fin färg.

Servera sedan med fluffig vaniljsås eller marsanssås

Bloggen går följa på fler ställen som ni säkert redan vet. Och till alla nya :

Via Bloglovin kan ni följa mej, klicka  HÄR 
Finns även på FACEBOOK – klicka HÄR
Och instagram 😀  @jennysmatblogg

* * * * * * * * * * * *

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Mums, så gott! Ha en fin dag, kram!

9 år sedan

Vilket bra tips att använda en plastpåse när man gör pajdegen!

9 år sedan

Mums, ser så gott ut! 🙂

emina
8 år sedan

Hej
Så finna recept läser din blogg dagligen,har en fråga vad är flagad mandel
Hälsning
Emina

Jenny Warsen
Reply to  emina
8 år sedan

Du hittar dem vid bakprodukterna i butik. Typ skivad mandel 🙂

Nästa inlägg

Husmanskost hos mamma

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x