Efterrätten – check

Idag har det varit riktigt tyst i kommentarsfältet- hoppas ni har en bra fredag iallafall 🙂
Här vispade jag precis ihop efterrätten tills imorgon , en favoritglass med massor av chokladkross.  Den tar cirka 5 minuter att röra ihop, och sen bara in i frysen.
Går att variera chokladen efter smak och tycke : mjölk-, nougat- , vit-, eller mörk-choklad.

Denna gången ändrade jag liiite från hur jag gjorde sist,  jag kokade inte ”mjölken” utan vände ner den som den var, bilden nedan är från mitt tidigare recept. 

Det här hade jag :

1 burk kondenserad sötad mjölk
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
6 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
kolasås på tub

Gör så här :

  Finhacka eller riv chokladen, vispa grädden och vaniljsockret fluffig ( men inte för hård  ) Blanda ner den kondenserade mjölken. Vänd ner chokladen men spara lite till garnering , och sen klickar du ut  kolasåsen på lite olika ställen och vänd i dessa.  Toppa med lite finhackad choklad och frys in i en långform i cirka 5- 6 timmar. Ta fram en stund innan servering.

För att få loss glassen kan man hålla formen upp och ner och spolade med vatten på baksidan.

Så här ser den kondenserade mjölken ut- de brukar stå bland mjöl- och bakprodukterna.

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Heidi
10 år sedan

Det såg riktigt gott ut och verkade heller inte svår att göra. Ha en trevlig helg! Vi är många som läser men inte kommenterar så ofta. Vi gillar din blogg jättemycket ändå 🙂 (tar mig friheten att prata för andra också)

Lena E
10 år sedan

Hej! Måste bara berätta att idag/kväll så har jag bjudit på Pulled pork för första gången och det blev SUCCE´!!!! Hade inte bbq-sås hemma men lyckades göra en egen som blev riktigt bra (om jag får säga det själv) Alla åt och tyckte det var jättegott, (3 ungar som är ganska kräsna)
Så tack för det jättebraiga receptet, Såserna blev kanon också.
Läser din blogg varje dag och har använt jättemånga recept, men aldrig fått så mycket beröm, Tack Jenny för att du delar med dig av alla goda recept. Trevlig helg
Lena

Anneli Z
10 år sedan

Det är ju så bra det här glassreceptet, enkelt att göra, gott blir det och inte en massa onödiga tillsatser =) Vi har gjort den med krossade polkagrisar, kan rekommenderas.

Linda
10 år sedan

Hej. Tycker du har en mycket trevlig blogg som jag besöker ofta! Fråga på glassen, vad blev bäst, kokt eller inte kokt ”mjölk”?

Malin
10 år sedan

Tack för receptet!
Ska testas!
Har lätt recept på köttfärslimpa på min blogg. (Läs 5dl..istället för 500 bara..)
🙂
/ Malin
Malinedlund.blogg.se

Lena
10 år sedan

Mums!!

Nästa inlägg

Dagens armband

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x