Hembakad pizza i långpanna med urgod kebabsås

Vi bakade pizza för ett tag sedan, och det finns massor av recept på bloggen.
Men vi kör ett till för man kan ju inte få för många recept va 🙂 Pizzasalladen är busenkel att göra själv, och vi gör efter detta receptet HÄR


Kebabsåsen fick jag inspiration av från Lindas blogg, men gjorde några ändringar. Såsen tog slut på en gång.   Låter helknasig men att ha Fanta i såsen, är hemligheten. Smakar precis som på pizzerian.

Det här behöver du till pizzadegen:

Till två plåtar pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Kebabsås :
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1/2 dl Fanta
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
sal & peppar
ev. 1 tsk sambal oelek för mer hetta

Fyllningsförslag : ost, mozzarella, skinka, lök, feffaroni, oliver, stekt kyckling, bacon , kebab, oxfile, fläskfile ……. eller som här ost, tonfisk och lök.

Toppa med en god kebabsås – rör ihop alla ingredienser ovan och låt stå kallt ett par timmar innan servering.

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Annrars finns risk att den blir sladdrig och vattning.  Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

 

0
Prenumerera
Notis om
21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa Gunnarsson
7 år sedan

Hur gör du pizzasalladen?

jennysmatblogg
Reply to  Lisa Gunnarsson
7 år sedan

Lisa du hittar länken över bilden.
Om du klicka på texten HÄR 🙂

Matentusiast
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Finns ingen länk under/vid ”HÄR”? Kan du vara snäll och uppdatera, alt. skriva ut länken?

Jennys_matblogg
Reply to  Matentusiast
6 år sedan

Pizzasalladen är nu uppdaterad 🙂

Carro
7 år sedan

Måste testa detta recept, när vi gör pizza brukar vi fuska och köpa sån där deg på burk, blir inte alls så gott.. Kan man bara halvera receptet på degen om man bara vill göra en långpanna? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Carro
7 år sedan

Japp, det går bra att halvera, eller frysa in 🙂

Amanda
7 år sedan

Ska absolut göras! Smidigt att kunna frysa in pizzabitar (såklart utan sås) och ha som lunch/mellanmål. Tack för recept 🙂

Marie
7 år sedan

Detta måste jag absolut prova. Tänk att hitta ett recept på kebabsås! Jag som älskar Hawaii med kebabsås.

linn
7 år sedan

är det vanlig fanta apelsin eller är det någon annan smak på fantan?

jennysmatblogg
Reply to  linn
7 år sedan

Jag hade apelsinsmak 🙂 Jag tror att det är det som ven pizzeriorna har.

eva pantzar
7 år sedan

Hej igen! Hittade ni sidan, där ni köpt grillen ifrån? Har den fungerat så bra som den ser ut på bilden? //Eva

jennysmatblogg
Reply to  eva pantzar
7 år sedan

Nej tyvärr, vi gjorde inte det.
Men maken har för sig att det var en nätshop i tyskland?
vi är nöjda med grillen, bra arbetsyta och plats för att grilla mycket.

Lycka till 🙂

Jenny
7 år sedan

Försöker följa länken till kebabsåsen men det vill inte riktigt fungera 🙁
Har provat ”din” pizza tidigare och den är URGOD!!!!!

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
7 år sedan

Hej Jenny.
Kebabsåsen står i samma recept- bara scrolla ner 😀

Maria NB
7 år sedan

Oj oj va gott det var! Hade parmaskinka på. Mmmm och såsen pricken över i.

Catarina
7 år sedan

Åter igen , Tusen Tack för att du vill dela med dig av alla dina
super smarriga recept.
Nu till kvällsmat så lagade jag din pizza och kebabsås , och det var sååååå gott.
Min 15-åring tyckte att jag kunde göra mera kebabsås nästa gång 🙂
Nästa gång så blir det även till att göra pizza salladen.
Snart så är jag nog kung i köket ….. hihihihi

Ha’ en fortsatt trevlig kväll !

Catarina

Ida
6 år sedan

Hej igen! Kommenterade på en laxrätt innan i veckan, ville bara säga att idag äter vi pizza med kebabsås 😉 smaskens! Trevlig helg

Jennys_matblogg
Reply to  Ida
6 år sedan

;D

Virre
6 år sedan

Hej! Jag tänkte göra ”din” kebabsås idag, men jag har ingen gräddfil… däremot har jag filmjölk, tror du att jag kan använda den istället?

Maria
5 år sedan

Det var den godaste hembakade pizzan som vi någonsin har smakat tycker hela familjen.. Kommer aldrig mer att köpa färdig pizza:) Ännu ett fantastiskt recept i din receptbank:) Vi pratade precis om det vid middagsbordet.. Har provat så många av dina recept, o alla som vi har provat får mkt höga betyg av hela familjen:) Så glad att vi hittade din sida:)

Julia Johnsson
5 år sedan

Kan man göra såsen tidigare på dagen eller måsten den vara nygjord när den läggs på? ?

Nästa inlägg

Ny kategori

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x