Mormors hallonpaj

Bärpajer är ju alltid gott, och det kan man inte få för många recept på. Mormos paj påminner lite om ”ananaspajen” jag brukar göra, hallonen gjorde den både vacker i färgen och så där syrligt söt. Mormor låter även hälsa att pajen kan man göra med vilka bär som helst- och blåbär brukar annars vara en favorit 🙂

Gottgottigottgott

IMG_28431 (1)

Pajen bakom är likadan men med mango i. 

Det här behöver du :

150 gram rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllningen :
2 dl gräddfil eller creme fraice
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
Ca: 200 gram valfria bär
1 ägg

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen, och tärna i smöret. Knåda till en deg och tryck ut i pajformen. Rör ihop alla ingredienser med en slev och häll ut i formen. Den ska alltså inte förgräddas. ställ in i mitten och grädda i cirka 20- 25 minuter.

Serveras med en klick grädde eller vaniljsås.

5

14 responses to “Mormors hallonpaj

  1. Andrea skriver:

    Ser jätte mumsigt ut! Ska nog överraska killarna med en sådan när dom kommer hem från skolan idag. Återigen tack för din otroligt inspirerande blogg!!

  2. Catrin skriver:

    Var alldeles för längesen jag bakade paj. Dax nu kanske 😉

  3. Lotta skriver:

    Undrar om denna finns i LCH-version? Någon som vet? Är ju så god men förbjuden för mig nu tyvärr.

  4. Lotta skriver:

    LCHF skulle det vara

  5. Johanna skriver:

    Måste det vara färska bär eller kan man använda frysta? Pajen såg galet god ut! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går bra vilket som. 😀

  6. lotte skriver:

    Ha en bra dag♥

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack , du också ♥ ♥

  7. Nathalie skriver:

    Måste bara tipsa om att smälta smöret innan du blandar ihop pajdegen. Det gör att pajdegen blir lite knäckig och SÅ sjukt god. Gör ofta denna paj med olika bär och hittills har jag inte träffat på en enda som inte blir helsåld 🙂

    Tack för en helt underbar blogg, lagar minst en måltid i veckan från dina recept 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vilket roligt tips Nathalie- gäller det med alla bärpajer- Eller just denna? 🙂

      1. nathaliefallman skriver:

        Jag har bara gjort det till denna och liknande pajer. Men det är ju säkert minst lika gott till andra bärpajer 🙂
        Ett annat plus är att man behöver knappt arbeta något med pajdegen utan rör ju fort ihop ingredienserna med träslev 🙂

        1. jennysmatblogg skriver:

          Spännande, det ska jag testa nästa gång 🙂

  8. Linn skriver:

    Gör en liknande med svenska jordgubbar och creme fraiche. Hur gott som helst <3

  9. Malin skriver:

    Fungerar det att göra den dagen innan?
    Tack för en alltid lika inspirerande blogg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *