Banankaka med smak av choklad & kaffe

Tänkte ta och baka lite sockerkaka när regnet endå öser ner utanför. Den godaste av de godaste sockerkakorna jag vet är denna med banan i…. Så har du övermogna prickiga bananer – kasta dem inte. För det är just dessa som gör denna kakan extra saftig.

Med smak av banan, choklad och liiite kaffe.

IMG_8240

Det här behöver du:
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Smör till formen + ströbröd

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst. Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen, Rör ner allt i ägg/smör/ kaffe smeten och vänd om tills du fått en jämn smet. Fördela allt i den smorda och bröade formen. Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.

Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen. Då chokladen är mjuk och krämig.

IMG_8171-002

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Banankaka är ju bara så gott!! Jag brukar oxå laga det når bananerna börjar se hängiga ut. Sist lagade jag kakan som muffins, de blev riktigt gott! Bra att ha i frysen och ta upp så många som behövs! Trevlig söndagskväll!

11 år sedan

Ser väldigt gott ut, det ska jag testa igen, var länge sedan:-)

Lisa
11 år sedan

Den där måste jag bara testa snart. Ser helt galet god ut!

http://www.lisasmatochbak.se

Maria K
11 år sedan

Hej! Måste bara fråga vilken storlek på form du har till den här kakan!? Har den i ugnen nu i en sockerkaksform med hål i och det pöser över smet. Men den smakar väldigt gott!:-)

jennysmatblogg
Reply to  Maria K
11 år sedan

Är det 1,5 liter ?
jag har inte måttet i huvudet. Men tror det.

Bitten
9 år sedan

Vad menar du med kvalitetschoklad?

jennysmatblogg
Reply to  Bitten
9 år sedan

Finare mörk choklad ( Lindts funkar fint ) Men egentligen allt utom blockchokolad 😉

Frida Klarin
7 år sedan

Går den att frysa? ☺️

My
5 år sedan

Så himla god kaka! Min sockerkaksform var alldeles för liten för mängden smet, så det svämmade över i ugnen (inte så van med bak…). Men det som blev kvar i formen smakade asgott. Jag körde på en påse mörka chokladpluppar från Odense. Har köpt en större form nu och ska göra den igen. Tack för ett superbra recept!

Nästa inlägg

Lök- och fänkålssallad

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x