Banankaka med smak av choklad & kaffe

Tänkte ta och baka lite sockerkaka när regnet endå öser ner utanför. Den godaste av de godaste sockerkakorna jag vet är denna med banan i…. Så har du övermogna prickiga bananer – kasta dem inte. För det är just dessa som gör denna kakan extra saftig.

Med smak av banan, choklad och liiite kaffe.

IMG_8240

Det här behöver du:
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Smör till formen + ströbröd

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst. Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen, Rör ner allt i ägg/smör/ kaffe smeten och vänd om tills du fått en jämn smet. Fördela allt i den smorda och bröade formen. Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.

Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen. Då chokladen är mjuk och krämig.

IMG_8171-002

1

5 responses to “Banankaka med smak av choklad & kaffe

  1. Madeleine skriver:

    Banankaka är ju bara så gott!! Jag brukar oxå laga det når bananerna börjar se hängiga ut. Sist lagade jag kakan som muffins, de blev riktigt gott! Bra att ha i frysen och ta upp så många som behövs! Trevlig söndagskväll!

  2. Monica skriver:

    Ser väldigt gott ut, det ska jag testa igen, var länge sedan:-)

  3. Lisa skriver:

    Den där måste jag bara testa snart. Ser helt galet god ut!

    http://www.lisasmatochbak.se

  4. Maria K skriver:

    Hej! Måste bara fråga vilken storlek på form du har till den här kakan!? Har den i ugnen nu i en sockerkaksform med hål i och det pöser över smet. Men den smakar väldigt gott!:-)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Är det 1,5 liter ?
      jag har inte måttet i huvudet. Men tror det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *