Baka baka liten kaka

Nu är det en härlig tid när bär och frukt är klara att skördas, och då är det roligt med lite extra bak-inspiration. I år kan jag i samarbete med Milda presentera deras ursöta lilla bakbok med flera smarriga recept.  Själv fick hem den i lådan för ett litet tag jag sedan, nu kan du  beställa den helt gratis på  Mildas hemsida här. Eller ladda ner Mildas talande app ( för Iphone eller Andoid )  som även den är helt gratis! Smidigt med talande appar,  så man har händerna helt fria för att laga mat och bak.
Kila dit och beställ den.

Och boken kan ni beställa fram till och med den 30/9 eller tills lagret tar slut. 

Nu ska jag bara bestämma mig för vilket recept jag ska provbaka idag, jag har många favoriter, blandannat den här New York cheesecaken. Den ser ju både lyxig och så där perfekt krämig ut, eller så blir det något med choklad.

Inom kort får ni se vad jag valde 😀

I samarbete med Milda.

Jag har oftas bakat frysa cheesecakes, denna ska tillagas i ugnen- det låter spännande. Vad har ni för någon god festlig paj eller kaka med som ni gärna bakar ?

Vore roligt om du ville tipsa mig i kommentarsfältet.

2

11 responses to “Baka baka liten kaka

 1. Eva skriver:

  Finns det någon som använder margarin längre? Och i så fall varför?
  http://matfusket.wordpress.com/2010/05/23/vad-ar-skillnaden-pa-smor-och-margarin/

  1. Mat-ro skriver:

   Mjölkallergiker använder INTE smör och är därför glada att margarin finns.

 2. Dragica skriver:

  Nu var det längesedan jag bakade den här, men den var OTROLIGT god:
  http://blogg.alltommat.se/monikasmat/2011/06/12/underbar-dessert-choklad-och-hallonpaj/. Ganska mäktig, men mmmmmmm. Hade vaniljglass i från Sia till.

 3. Åsa skriver:

  Fina bilder precis som alltid!
  Jag är en sucker för kladdkakor.

  Det va nig så jag hittade till din blogg från början 😉

 4. Viola skriver:

  Oj, oj Jenny nu har jag haft lååång och härlig semester med dator ”förbud” så jag tillbringade hela gårdagen med att läsa ifatt 🙂 Du verkar också ha haft en härlig sommar, den här sommaren kommer vi att leva länge på – men här i Skultuna så känns det som om hösten kom denna vecka. Men den har ju också sin tjusning så okej då 🙂 Jag har bara lagat fryst cheesecake, men i ugn lät spännande – gick in och beställde hem Mildas receptbok, även om jag helst lagar med smör.. Kram

  1. jennysmatblogg skriver:

   Ja, en helt underbar sommar har det varit! Härligt att din semester varit bra!!
   Hoppas du gillar boken- och får en fortsatt fin vecka.

   KRam

 5. Anna skriver:

  Tack för tipset.
  Beställde två 😉 en till mej och en till syrran .

  Tack för en inspirerande och positiv blog

 6. Mat-ro skriver:

  Vaniljsockerkaka http://mat-ro.blogspot.se/2009/06/vaniljsockerkaka.html är en kaka som jag gör ofta. Så enkel och så god. Kan inte bli bättre, eller hur?

 7. Helena Nilsson skriver:

  Under en Italienresa förra året provade jag en Torta Caprese på en restaurang. Den var jättegod så när jag kom hem skapade jag en egen variant av denna italienska sockerkaksliknande läckerhet.
  http://helenasmatresa.blogspot.se/2012/11/torta-caprese.html

  En klassiker som annars är lätt att slänga ihop är den underbara Sockerkakan med vaniljfyllning:
  http://helenasmatresa.blogspot.se/2012/01/sockerkaka-med-vaniljfyllning.html

  Ha det gott!
  Helena

 8. Ugnsbakad cheesecake gör jag ofta, det är supergott! Något jag fick med mig från tiden jag bodde i New York faktiskt. Jag brukar göra en med smak av hallon som är speciellt god!! 😀

 9. Anni skriver:

  En god paj med allt!

  Mördeg
  150 g kallt smör
  4 dl vetemjöl
  0,5 dl skiktat florsocker
  1 krm salt
  1 ägg
  0,5 msk kallt vatten

  Fyllning
  ca 500 g rabarber
  400 g hallon
  4 msk potatismjöl
  1,5 dl socker
  0,5 tsk kanel
  0,5 tsk vaniljsocker

  Gör så här: Vetemjöl, florsocker, salt och smör nyps ihop i en stor bunke. Blanda i ägg och vatten men vattnet är endast i fall degen behöver det. Degen ska bli fast men inte fuktig. Lägg i plastpåse i kylen i minst en halvtimma.

  Skär rabarber i cm-långa bitar och lägg i en bunke tillsammans med hallonen. Blanda i potatismjöl, socker, kanel och vaniljsocker. Sätt på ugnen 175°.

  Kavla mördegen till ca 3mm och klä in en pajform (helst med löstagbar vägg/rink), botten och väggar. Nagga botten och nyp fast aluminiumfolie runt kanterna. Detta är för att undvika att pajen glider ner under förgräddning. Grädda i mitten i 10 minuter.

  Fyll formen med fyllningen och grädda igen i mitten, 25 – 30 minuter.

  Toscatäcke
  300 g smör
  200 g socker
  6 msk vetemjöl
  250 g mandelspån
  4 msk mölk

  Gör så här: Smält smör i en kastrull och häll i socker och mjölk och rör ihop. Blanda mjöl och mandelspån i en bunke och häll sedan i kastrullen med smörblandningen. Låt alltihopa koka svagt i ca 1 minut.

  Bred över toscablandningen över pajen när den gräddats. Grädda nu pajen lite högre upp i ugnen i 10–15 min till och toscatäcket ska få en fin gyllene färg. Låt kakan svalna i formen och ta sedan försiktigt bort väggen. Servera med vaniljglass och njut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *