Världens godaste tekakor

Måndagmorgon och nu startar sista sommarlovs veckan innan skola och dagis drar igång.
Regnar över stan idag ( iallfall idag innan klockan nio kan nämnas ) , och det kanske är lika bra för idag ska vi inreda Nomis nytapetserade rum, och rensa ur garderober och förråd. Kolla över vad som behöver köpas inför skolstarten, väskor, pennor och kollegieblock. Och så hade  jag och barnen även tänkt att baka lite bröd…..

Och jag vågar nästan påstå att detta är världens godaste tekakor, och de är så lätta att baka hemma att det nästan borde vara lag på att baka dem en gång i månden 🙂

 Mjuka, fluffiga och så där perfekt fluffiga. 

IMG_7227
Det här behöver du :

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad

IMG_7248

Mjuka tekakor med smör, ost och marmelad. Mumma

1

35 responses to “Världens godaste tekakor

  1. SaraH skriver:

    Tekakor är helt klart mitt favorit frukostbröd. Är dock bortskämd med ett konditori precis bredvid så handlar de där och har aldrig testat att göra egna. Men receptet är ju så enkelt så ska nog ge mig på det en dag. =)

  2. Madeleine skriver:

    Dina tekakor har jag bakat en gång, kanske dags att baka dom igen snart! 🙂

  3. Catarina skriver:

    Precis vad jag behövde !!
    Nu blir det till att baka när jag kommer hem från jobbet 🙂

  4. Kicki skriver:

    Håller på att baka dem nu! Tack för tipset!

  5. Kicki skriver:

    Måste bara återkomma och säga att receptet va ju fantastiskt! Enkelt, kort jästid och otroligt goda! Dottern med kompisar åt upp halva satsen så det blir till att baka flera! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt att höra 😀

      det var ett riktigt bra betyg det.

      Kram

  6. Veronica skriver:

    Hej! Tack för receptet. Ska jag absolut prova. 🙂 Är det vanlig sirap eller brödsirap till?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har bara vanlig ljus sirap i denna.

  7. Cattis skriver:

    Räcker det med så kort bästis alltså? Är det inte risk att det smakar sådär jästaktigt då?

    1. cattis1977 skriver:

      Jästid ska det stå 😉

      1. jennysmatblogg skriver:

        Nej den korta jästiden påverkar inte!
        De smakar jättegott, så prova vetja 🙂

  8. Anna G skriver:

    OMG!!!! Ser superduper smarriga ut (y) Dom ska vi prova att baka, så här sista veckan innan skolan börjar. Hoppas, hoppas dom är lätta 🙂 Kraaaam

  9. Anna skriver:

    Provade att baka dessa förra veckan en regnig dag. Superlätta att baka och mycket goda. Bytte ut några dl vetemjöl mot dinkelmjöl och det blev lyckat. Dags att baka dem igen, de tog slut otäckt fort!!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vilket bra betyg va 😀
      Kul att ni gillade receptet.

  10. Lisa skriver:

    Hej! Bakar dessa med jämna mellanrum , de är verkligen bäst. Jag använder brödsirap och brukar byta ut några dl mjöl mot vad som finns hemma; sist var det grahamsmjöl,,fint rågmjöl, havregryn och lite solrosfrön och linfrön. Mums! Tack för en rolig blogg med underbara tips!

  11. Maria NB skriver:

    Sååå gooda! Tack för alla goda recept du ger oss 🙂

  12. lotta skriver:

    Hej tacl för recepten 🙂 brukar ofta gå in o kika här på din sida o baka lite av ditt 😉 brödet bakar ja med jämna mellanrum o bakverken likaså 🙂 har även testat din pannacotta 🙂 hoppas mer goa recept 🙂

  13. Madeleine skriver:

    Hej!
    Du som bakar så mycket..
    har du använt dig av Manitoa?
    Skulle vara roligt att höra vad du tycker.

  14. Sanna skriver:

    Hej!
    Använder du varmluftsugn eller över/undervärderar när du bakar?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Alltid vanlig ugn. Två streck. 1 uppe och 1 nere 🙂

  15. Malin skriver:

    Hej

  16. Paula skriver:

    Passar ju perfekt till kvällens räksmörgås.
    Tack för alla dina recept, har gjort flera saker av dem o det är riktigt gott.

  17. Petra skriver:

    Hej!
    Kan man kalljäsa dessa?
    Mvh/Petra

  18. Jessica skriver:

    Hej
    Min moster är allargisk mot gluten. Men älskar tekakor.
    Hon har svårt att hitta Goa glutenfria tekakor och hon har de just nu lite jobbigt. Så jag skulle vilja baka lite till henne. Själv älskar jag detta receptet på tekakor och har bakat det massor med gånger.
    Så därför undrar jag om du vet om och hur jag kan göra dessa glutenfria.
    Mvh Jessica

  19. Saara skriver:

    Kan man använda torrjäst och hur gör man då? Bara hälla i mjölken i smöret eller på något annat sätt? Ursäkta om det är dum fråga men har aldrig använt torrjäst och det var det maken köpte hem sist.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag tror det står på torrjästen hur man gör ?

  20. Silvia skriver:

    Ska det vara röd eller blå jäst 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      För bröd 🙂

  21. Josefin skriver:

    Kan man göra dessa i förväg kvällen innan utan att grädda dom förens på morgonen?

  22. Nicole skriver:

    Hej Jenny! Jag älskar detta recept och bakar det en gång i veckan. Jag undrar hur baktiden blir om jag skulle vilja baka tekakorna som ett helt bröd istället?

    Med vänlig hälsning,

    Nicole

  23. monica Danell skriver:

    HeJ jenny älskar dom här tekakorna gör dom ofta mvh monica

  24. Lena skriver:

    Saara … jag blandar torrjästen i mjölet

  25. Gunilla skriver:

    Kan hålla med om att det är världens godaste tekakor, har bakat många recept i mitt liv och detta recept är det absolut godaste!

  26. Natasha skriver:

    Hur mycket jäst är ett paket jäst?

  27. Peter Elofson skriver:

    tack för ett bra recept blir så otroligt goda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *