Pannkakor med smak av vanilj

Pannkakor är ingenting som vi lagar så där jätteofta, men det är riktigt gott när man väl äter det. Barnen föredrar bleka ljusa pannkisar, själv så tycker jag att det är godast när man steker dem i mycket smör så att de blir sä där gyllene och frasiga i kanterna.

Vi smaksatte den vanliga smeten med lite vaniljsocker.

Detta hade jag till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 ägg
12 dl standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

Jag tycker det är godast att äta dem varma med sylt och grädde.

Jacob & Nomi gillar att ha sirap på sina pannkakor . . .
Hur äter ni helst er pannkakor, ljusa , tunna, med socker eller glass  ?


1

19 responses to “Pannkakor med smak av vanilj

  1. Inkan skriver:

    Vi äter dem ljusa. Vi gör både med vanilj eller kanel. Dem med kanelsmak är godast med äppelmos 😉

    1. jennysmatblogg skriver:

      Bra ide, med kanel . Måste prövas 🙂

  2. Tycker också dom ska vara lite frasiga i kanterna – och tunna. Sedan med socker på 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Barnen gillar också pannkakor med socker på 🙂

  3. Hanna skriver:

    Kör också med vaniljsocker i smeten, och har endast bregott på! Åh så gott!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Mums- låter gott med smör. Måste pröva.
      Bregott extra saltat är det bästa! 🙂

  4. Jenny skriver:

    Kalla pannkakor är goda med socker på 🙂 Mums!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Bra utflyktsmat, strandmat och picknick mat också 🙂
      Kram

  5. Mallan skriver:

    Ljusa pannkakormed sylt och grädde, mums!

  6. Erica skriver:

    Tunna och frasiga ska dom vara! Jag äter dom helst med turkisk yoghurt och färska bär 🙂 Mums!

  7. Anette skriver:

    Lyse 🙂 Med blåbærsyltetøy og gjerne en klikk med kesam (kesella på svensk?) Veldig godt 🙂

  8. Therése skriver:

    Håller med om att dom ska stekas i mycket smör, blir liksom MYCKET godare då 🙂 Måste testa nästa gång att ha i lite vaniljsocker.

    När vi äter pannkakor ställer vi fram jordgubbssylt, blåbärssylt, äpplemos och glass, ibland kan ungarna vilja ha socker.

    Min favorit är blåbärssylt med vaniljglass.

  9. SaraH skriver:

    Hade precis gräddat och ätit pannkakor till lunch när jag såg på insta att du höll på med pannkakor. Sen lägger även min syrra upp att hon gjorde pannkakor. Så roligt när många får samma idé samtidigt. Själv äter jag de helst med socker och sylt. Den där första som har en tendens att gå sönder brukar jag stå och äta rakt upp och ner med fingrarna, bara doppad i lite socker, medan jag gräddar resten.

  10. Mari-Louise Rydèn skriver:

    Godast är pannkakorna med nykokt blåbärssylt eller drottningsylt, vispsd grädde och sen alltid några skivor falukorv, av den bästa sorten, till det! Alltså ”rå, kall korv”. Så gott med det söta å det salta!
    Tack för en härlig blogg!!!
    Kram Maja!

  11. Jeanette skriver:

    Här hemma äter vi dem med socker och kanel på. För enkelhetens skull har jag en sockerströare där jag blandat färdigt kanelsocker i.

  12. Catrin skriver:

    Åh pannkakor med glass och sylt är ju detbästa! Saknar dock min dagmammas pannkakor, de var himelska

  13. Helen skriver:

    Jag har börjat tagit efter min syssling som har mjölk och socker på sina pannkakor. Låter galet men det är jätte gott ?

  14. Selma skriver:

    Det heter crepes hos mig, de är sååå tunna att man ser igenom de. Vaniljsocker och nypa strösocker är ett måste i smeten för att få den fina färgen. Basen är självklart Nutell med valfri topping, tex riven kokos, smulad digetsivkex, skivad banan, jordgubbar etc etc… MUMMA!!!

  15. Jenny skriver:

    Du skriver att man ska ha standardmjölk i receptet, går det lika bra med laktosfri mjölk? ☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *