Pannkakor med smak av vanilj

Pannkakor är ingenting som vi lagar så där jätteofta, men det är riktigt gott när man väl äter det. Barnen föredrar bleka ljusa pannkisar, själv så tycker jag att det är godast när man steker dem i mycket smör så att de blir sä där gyllene och frasiga i kanterna.

Vi smaksatte den vanliga smeten med lite vaniljsocker.

Detta hade jag till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 ägg
12 dl standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

Jag tycker det är godast att äta dem varma med sylt och grädde.

Jacob & Nomi gillar att ha sirap på sina pannkakor . . .
Hur äter ni helst er pannkakor, ljusa , tunna, med socker eller glass  ?


0
Prenumerera
Notis om
19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Inkan
7 år sedan

Vi äter dem ljusa. Vi gör både med vanilj eller kanel. Dem med kanelsmak är godast med äppelmos 😉

jennysmatblogg
Reply to  Inkan
7 år sedan

Bra ide, med kanel . Måste prövas 🙂

7 år sedan

Tycker också dom ska vara lite frasiga i kanterna – och tunna. Sedan med socker på 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Ina @ Dailyinakitchen
7 år sedan

Barnen gillar också pannkakor med socker på 🙂

Hanna
7 år sedan

Kör också med vaniljsocker i smeten, och har endast bregott på! Åh så gott!

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
7 år sedan

Mums- låter gott med smör. Måste pröva.
Bregott extra saltat är det bästa! 🙂

Jenny
7 år sedan

Kalla pannkakor är goda med socker på 🙂 Mums!

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
7 år sedan

Bra utflyktsmat, strandmat och picknick mat också 🙂
Kram

7 år sedan

Ljusa pannkakormed sylt och grädde, mums!

Erica
7 år sedan

Tunna och frasiga ska dom vara! Jag äter dom helst med turkisk yoghurt och färska bär 🙂 Mums!

Anette
7 år sedan

Lyse 🙂 Med blåbærsyltetøy og gjerne en klikk med kesam (kesella på svensk?) Veldig godt 🙂

7 år sedan

Håller med om att dom ska stekas i mycket smör, blir liksom MYCKET godare då 🙂 Måste testa nästa gång att ha i lite vaniljsocker.

När vi äter pannkakor ställer vi fram jordgubbssylt, blåbärssylt, äpplemos och glass, ibland kan ungarna vilja ha socker.

Min favorit är blåbärssylt med vaniljglass.

SaraH
7 år sedan

Hade precis gräddat och ätit pannkakor till lunch när jag såg på insta att du höll på med pannkakor. Sen lägger även min syrra upp att hon gjorde pannkakor. Så roligt när många får samma idé samtidigt. Själv äter jag de helst med socker och sylt. Den där första som har en tendens att gå sönder brukar jag stå och äta rakt upp och ner med fingrarna, bara doppad i lite socker, medan jag gräddar resten.

Mari-Louise Rydèn
7 år sedan

Godast är pannkakorna med nykokt blåbärssylt eller drottningsylt, vispsd grädde och sen alltid några skivor falukorv, av den bästa sorten, till det! Alltså ”rå, kall korv”. Så gott med det söta å det salta!
Tack för en härlig blogg!!!
Kram Maja!

Jeanette
7 år sedan

Här hemma äter vi dem med socker och kanel på. För enkelhetens skull har jag en sockerströare där jag blandat färdigt kanelsocker i.

Catrin
7 år sedan

Åh pannkakor med glass och sylt är ju detbästa! Saknar dock min dagmammas pannkakor, de var himelska

Helen
4 år sedan

Jag har börjat tagit efter min syssling som har mjölk och socker på sina pannkakor. Låter galet men det är jätte gott ?

Selma
4 år sedan

Det heter crepes hos mig, de är sååå tunna att man ser igenom de. Vaniljsocker och nypa strösocker är ett måste i smeten för att få den fina färgen. Basen är självklart Nutell med valfri topping, tex riven kokos, smulad digetsivkex, skivad banan, jordgubbar etc etc… MUMMA!!!

Jenny
4 år sedan

Du skriver att man ska ha standardmjölk i receptet, går det lika bra med laktosfri mjölk? ☺

Nästa inlägg

Hamstra lingon

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x