Recept på gräddbullar

JHär blir det en del bakning denna veckan, eftersom släkten kommer på söndag och firar Thelma. Blandannat dessa  ”mums mums” har vi bakat, och de fungerar utmärkt att frysa in. Vi gjorde dem gula för vi hade ingen annan karamellfärg hemma,  annars blir de fina även som ljusblå eller rosa också. Ett tips är att göra dem i mindre bitar för de blir mäktiga.

Det här behöver du :

4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver

Garnering : 4 dl kokosflingor + karamellfärg

Gör så här :

Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt. Värm annars igen under omrörning.
Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp

Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.
Mät upp hälften av kokosen i en form 20*30 och häll ner smeten där. OCh strö över resten av kokosen. Ställ sedan kallt i två timmar innan du skär lagom stora portionsbitar.
Doppa även kanterna i kokos.

Sedan är de klara  att serveras.

Pssst…. Recept och matbilder går bra att låna till din blogg,
bara du länkar tillbaka tydligt 🙂


0
Prenumerera
Notis om
71 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Louise
7 år sedan

Dessa måste jag prova göra! De såg himmelskt goda ut

Jessica
7 år sedan

Hej 🙂
Jag har alltid älskat att framförallt baka, har en sköterskeutbildning i botten men jobbar idag med personalansvar på ett företag här i Växjö 🙂
Har följt din blogg ca ett halvår och fått så många roliga tips 🙂

//Jessica

7 år sedan

Här har du en undersköterska som jobbar på demensboende. 😀

Louise
7 år sedan

Konstigt…. Delar av kommentaren kom inte med.
Jag jobbar som konditor i Malmö är just nu mammaledig.

Petra
7 år sedan

Hej!
Jag jobbar som förskollärare. Men ska nu gå hem på mammaledighet. Väntar på att vår lilla bebis ska titta ut vilken dag som helst!
Fått massa bra tips från din blogg, gillar att baka.

ellabellabus09
7 år sedan

Hej Jenny, dessa ska jag testa! En fråga bara, när häller man i karamellfärgen?
Har bakat en hel del i mitt liv, fast då har det blivit en hel del kladdkaka, muffins, sockerkaka mm. Nu är man 2 barnsmor och har inte riktigt den tiden att baka lika mkt längre.
Jobbar på ett säkerhetsföretag som heter Swesafe i Göteborg. Vi är ganska så stora i Växjö så du kanske har sett en eller annan bil med ett nyckelhål som logga? :)Sitter på kontoret och jobbar administrativt. Har följt din blogg ett tag nu och tycker om dina veckomatsedlar. 🙂
Ha en bra dag! Kram Louise

jennysmatblogg
Reply to  ellabellabus09
7 år sedan

Du häller i karamellfärgen i kokosen innan du vänder gräddbullarna i den.
Blanda färgen och kokosen tills de blivit ordentligt färgat.

jo, nog har jag sett bilar med loggan nyckelhål 🙂 Kul!

Kram

Lina
7 år sedan

Jag jobbar som receptionist/växeltelefonist/kontorist på ett företag som tillverkar skjutdörrar till garderober. 🙂

Monica Mellfor
7 år sedan

Hej !
Jag är en pensionerad förskollärare som också gillar matlagning. Kul att jag hittade din blogg. Skall nog testa en del recept.

7 år sedan

Jag är en blivande förskollärare hihi 🙂

Jenny
7 år sedan

Jobbar som lokalvårdare 🙂

Lena
7 år sedan

Haha förskollärare såklart!!
Jobbar på öppen förskola o där är alla fika och fruktsugna:))

Lotta
7 år sedan

Hej Jenny, här är en receptionist som gillar både dina recept och inredningstips. Tycker det är en härlig och inspirerande blogg att följa. Vart ju sugen på att göra om vårt kök när du visade upp hur ditt ser ut. Nu är det liknande vita luckor som dina och jag är supernöjd! Tänk att det känns roligare både att laga mat och baka i ett fräscht kök.

Juliana
7 år sedan

Jag driver egen dansskola där jag undervisar barn från tre år och vuxna i klassisk balett 🙂

Lisa
7 år sedan

Testade receptet, funkade bra och gott!! bäst som alltid är du !
snälla lyssna på detta, fick mig in the mood:

http://www.youtube.com/watch?v=yMMQ8Mx7rDE&hd=1

Sofia
7 år sedan

Hej fina Jenny!! Tack för en underbar blogg, goda recept och en stor insperationskälla! Och jag jobbar som undersköterska i Växjö kommun.

Cathrine
7 år sedan

Jag brukar blanda kokosen med kakao och det är också gott!
Har provat många av dina recept och tycker att de är mkt goda och enkla vilket uppskattas när man provar nya recept. Bl.a. gillar vi kycklinglasagnen och i julas gjorde jag pepparkakscheescaken som var super god. Rekommendera din blogg till alla då jag själv ofta blir inspererad att prova nått nytt.

HenrikH
7 år sedan

Jag jobbar som Biografanställd/Säljare på SF Bio i Växjö 🙂

Emma
7 år sedan

Hej fina Jenny!
Jag arbetar som kreditanalytiker på en av Sveriges storbanker. Tack för en alltid lika inspirerande blogg och ha en fortsatt skön sommar!!
Kram Emma

sofia
7 år sedan

Jag är förskollärare! 🙂 varit föräldraledig men ska börja jobba nu i septemer. Tycker mycket om dina smaskuga recept!

Nelly
7 år sedan

Jag jobbar som säljare på Blomsterlandet i Sthlm. Älskar att baka och laga mat så din blogg är en bra inspirationskälla 🙂

Minna
7 år sedan

Jag jobbar som konditor, men är just nu mammaledig 🙂
Tycker om att kika runt bland massa bloggar och testa nya recept!

Eva
7 år sedan

Är egenföretagare, jag och min man är lantbrukare med mjölkproduktion, gillar att baka och ”måste” laga mat och har hittat en del bra recept hos dig som går fort att laga!

annette s
7 år sedan

Hej, Jag jobbar som bemanningsplanerare. Uppskattar blandningen i din blogg med heminredning, shopping, familjen, resor m.m. Så kul med tips på nya recept, jag har gjort en hel del.
kram kram

Annica
7 år sedan

En fundering skall det verkligen vara så mycket vatten i dessa bakverk?

sara
7 år sedan

Barnmorska är jag. Får många tips på mat och bak av dig. Tack för det!

Therese
7 år sedan

Förskollärare 🙂 Tack för en underbar blogg! Kikar ibland in flerabgånger om dagen! Kram

Lena
7 år sedan

Jag studerar till förskollärare 🙂 Jag fastnade på din blogg speciellt för de enkla recepten som ger supergod mat!

Sandra
7 år sedan

Hej!
Jag jobbar som bankman.
Jag får många bra tips på både kakor och mat via din blogg, den e underbar!
Vad jobbar du med mer än med bloggen? Ibland skriver du att du ska jobba lite?
Ha det fint!

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
7 år sedan

Jätteroligt att höra vad ni jobbar med
Och lite som gissat var det många förskolelärare.

Fått många frågor om vad jag jobbar med. Kul att ni är nyfikna_ och jag driver eget – och bloggen är en liten del av det jobbet och oftast genom den jag blir kontaktad för uppdrag, mycket fotojobb inom mat & inredning.

Jag stormtrivs med det jag gör, och jag kan vara hemma mycket med barnen – det är det viktigaste.

Kram kram

Erika
7 år sedan

Jag jobbar som butikschef inom kosmetikbranschen
När du vill ha önskemål om ny parfymdoft brukar jag inte vara sen att kommentera vilken/vilka du näst ska prova!! 🙂
Fortsatt skön o avkopplande sommar till dej o familjen

Linda
7 år sedan

Tack för en jätteinspirerande blogg. Jag läser din blogg varje dag och tänker att jag ska börja baka/laga mat mer. 🙂 Jag jobbar som IT-konsult.

Natalie Haglund
7 år sedan

Jag är just nu arbetssökande men innan dess jobbade jag som A-kassehandläggare på ett fackförbund.
Men det var innan vi flyttade till Skåne. Nu söker jag alla möjliga jobb inom administration.
Jag gillar både mat och bak, önskar jag bakade matbröd oftare för det är så gott..

Försöker laga mer fisk hemma (o då inte lax eftersom jag inte tål den fisken) och för att min kräsna 4 åring gillar fisk bättre än kött..:-S

7 år sedan

Jag har nyss tagit studenten och jobbar i en inredningsbutik/café där jag bakar en hel del och tycker mycket om det 😀 älskar dina recept, är dock för lat att orka göra dem då men ska verkligen försöka för allt ser supergott ut!!

Sarah
7 år sedan

Hej Jenny!
Läser din blogg varje dag och inspireras av dina härliga recept och fina bilder. Arbetar som handläggare på Socialtjänsten.
Hoppas att du får en härlig kväll!
Hälsningar från Glada Hudik

C
7 år sedan

Jag jobbar som undersköterska på ett av landets universitetssjukhus. Har ledsnat på att jobba oregelbundet och obekväm arbetstid, så har skolat om mig inom administration och söker nu jobb inom de.

Malin
7 år sedan

Hej! Tack för en inspirerande blogg. Gillar dina kladdkakor och alla goda recept på enkel vardagsmat. Jag jobbar som sjuksköterska.

Evelina
7 år sedan

Jag jobbar som socialsekreterare. vad du jobbar med?! Eller är bloggen din försörjning?

jennysmatblogg
Reply to  Evelina
7 år sedan

Jätteroligt att höra vad ni jobbar med
Och lite som gissat var det många förskolelärare.

Fått många frågor om vad jag jobbar med. Kul att ni är nyfikna_ och jag driver eget – och bloggen är en liten del av det jobbet och oftast genom den jag blir kontaktad för uppdrag, mycket fotojobb inom mat & inredning.

Jag stormtrivs med det jag gör, och jag kan vara hemma mycket med barnen – det är det viktigaste.

Kram

Ann-Catrin
7 år sedan

Hej Jenny! Jag jobbar som redovisnings konsult på en redovisnings byrå. Kanske därför mitt intresse för mat och bak. En avkoppling från ”siffrorna”. Älskar din blogg!Gillar även din [ a] inrednings förslag..

Marie
7 år sedan

Lärare på högstadiet i matte, biologi, kemi, fysik och teknik. Gillar din blogg för både recepten, inredningstips och de fina bilderna.
/Marie

jennysmatblogg
7 år sedan

Jätteroligt att höra vad ni jobbar med 🙂
Och lite som gissat var det många förskolelärare.

Fått många frågor om vad jag jobbar med. Kul att ni är nyfikna_ och jag driver eget – och bloggen är en liten del av det jobbet och oftast genom den jag blir kontaktad för uppdrag, mycket fotojobb inom mat & inredning.

Jag stormtrivs med det jag gör, och jag kan vara hemma mycket med barnen – det är det viktigaste.

Kram

Elin
7 år sedan

Jag jobbar som förskollärare 🙂

Therese
7 år sedan

Lärare för tidigare år är mitt yrke och jag älskar det!!! Mina älskade ungar, sambo, vårt hem och bakning är mina främsta prioriteter och här hittar jag massor av inspiration :):) Tack!

7 år sedan

Åh! Gud så fina, vill absolut prova att göra fyrkantiga! Jag gjorde en annan mini variant utan gleatin, dom blev faktiskt bra dom också!

http://dailyinakitchen.com/2013/07/26/hemgjorda-graddbullar-home-made-fluff-buns-no-bake/

7 år sedan

När jag var liten gjorde min mamma dessa men hon brukade skaka kokosen i en påse med kakao så vi åt bruna sånna! Jag älskar din blogg både för alla goda recept och er/din snygga inredning!

Helena
7 år sedan

Personlig tränare och elitidrottare 🙂

Liselott
7 år sedan

Dom ser mumsiga ut!!
Jag arbetar som dagbarnvårdare eller dagmamma som många fortfarande säger.
Är egenföretagare, men lyder så klart ändå under kommunen.
Trivs jättebra med min lilla fina grupp.
Härligt att kunna ge barnen en lugn och trygg vardag med mycket närhet.

Maria
7 år sedan

Hej, jag jobbar som teknisk projektledare i IT-branschen. Roligt och omväxlande! 🙂
På fritiden varvar jag ner i köket, och försöker bla att alltid laga så mycket som möjligt från grunden. Ogillar halvfabrikat, och det går att göra mycket gott på ganska kort tid – där är du en inspirationskälla.
Jag vill ju inte att mina två barn ska få i sig onödigt mycket skit genom maten.
Fortsätt som du gör, och du har en trofast läsare hos mig! 🙂

Lena
7 år sedan

Hej.
Jag är IT-projektledare och har precis hittat din blogg;o) I receptet skriver du att man ska blanda socker, florsocker… men bland ingredienserna finns inte måttet på socker.
/Leena

jennysmatblogg
Reply to  Lena
7 år sedan

Bra att du upptäckte.
Nu uppdaterat

Annis
7 år sedan

Jag jobbar som väktare och dom där mums-mumsen ska jag nog ha på min 30-års skiva!!! =)

Jessica Y
7 år sedan

Jag jobbar som domstolssekreterare på tingsrätt. Ett jobb som jag trivs toppen med!

emma
7 år sedan

Dessa bullar gjorde jag och min mamma när jag var liten, då den var med i ”barnens kokbok”. Så goda minns jag dem! Jag jobbar som sjuksköterska, gillar att laga mat, baka och umgås med min sambo och familjen + vänner

Nästa inlägg

Morgonsysslor

71
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x