Platt köttfärslimpa

Är ni som oss- och gärna lagar mat med köttfärs?
Då tycker jag att ni ska testa denna platta köttfärslimpan, smak varierar du enkel med olika sorters kryddor ( och mängd efter smak ) Omtyckt här hemma och lite ”roligare” än den vanliga köttfärslimpan.

Nu över till receptet :  

Det här behöver du :

700 gram  blandfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar

Såsen :
1-2 msk krämig balsamico
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kalvfond  konc.
Cirka 200 gram phialphiaost  ( eller maizena  redning )
salt och peppar
1 burk med små krispiga champinjoner

Gör så här :
Rör ihop alla ingredineser till färs-smeten och värm upp en panna ( med höga kanter ) med smör. Platta ut all färsen i pannan , som en stor biff. Och färs den på medelhög värme , vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek den klar. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig. Mät i vatten, grädde, fond, balsamico och häll över färsen, låt sjuda upp och puttra på svag värme i några minuter. När du ska  reda av såsen med philadelphia så får du ta upp ett par tre tårtbitar , och  blanda i så mycket tills såsen får önskad konsistens. Vänd ner svampen och låt sjuda upp i ytterligare ett par minuter. Lägg tillbaka bitarna och servera direkt från pannan med kokt potatis och en god sallad.

3

8 responses to “Platt köttfärslimpa

  1. Kul med lite annorlunda köttfärslimpa! Verkar jättegott och enkelt.
    Får nog ta och testa det en dag. 🙂

    Kram till dig!

  2. LORISSA LOVEBOMB skriver:

    Härligt, undra om det går att göra en vegetarisk variant på den.

  3. Ingela skriver:

    Oj vad gott, får nog bli söndagens middag, har testat din falska fläskfilé, den gick hem!!

  4. Charlotta skriver:

    Stort tack för receptet! Hela familjen, även vår extremt kräsna fyraåring, var rörande eniga om att detta var det godaste vi ätit på länge!! Jag kommer nog aldrig att laga någon annan typ av köttfärslimpa!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Å vad roligt att höra! 🙂

  5. Rismarie skriver:

    Kan man ha utan lök något tips istället

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut- går bra det också 🙂

  6. Emelie skriver:

    Premiär för denna idag hos min familj. Alla gillade den ?
    Jag kan varmt rekommendera denna för andra ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *