Husmanskost favvo

Om ni har börjat tröttna på grillat…. ( om man nu överhuvudtaget kan det) 😀
Så är väl biffar med sås och potatis något som man aldrig kan tröttna på.

Gott gott gott !  

Det här behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs ( blandfärs)
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar

Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör

Tillbehör : kokt potatis

Gör så här  :

Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar,
fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen. Låt småsjuda.

Klart att serveras med kokt potatis.

1

6 responses to “Husmanskost favvo

  1. H skriver:

    vem vann i tävlingen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kelloggs har utsett en vinnare och kontaktat denna.

  2. Hanna skriver:

    Din blogg är bäst !!!
    Vackraste Jenny. Fin på både utsida och insida <3

  3. Åsa skriver:

    Vill bara säga att det är bra att dina recept är rejäla i mängd! Bra vare sig det går åt mycket en måltid av olika skäl, eller om man vill det ska bli över. Trött på bloggar med miniportioner. Bra här!

  4. Lilly skriver:

    Hur länge brukar du ha biffarna i ugnen? Jag är så glad att jag hittade din matblogg, du räddar mina dagar

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tills de är klara. Provskär en 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *