Inställda grillplaner

Grillplanerna vi hade till middag ställdes plötsligt in då grillen bokstavligen föll ihop som ett korthus Ooooopppsss….. Så nu är vi så illa tvugna att åka och köpa oss en ny grill.   Som tur var kunde vi laga middagen i ugnen istället.  Baconinlindade biffar fullproppade med ost , och köttbullar med ost till dem som hellre ville ha det.

Det här behöver du :

1 kg blandfärs
1 msk fond
salt och peppar

Ost ( vilken som helst egentligen ) och bacon

Gör så här: 

Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop färsen med samtliga ingrediener och låt stå kallt i ett par timmar innan du börjar med middagen.
Rulla sedan ut till avlånga biffar, med en lagom stor ostbit i varje.

Klä in varje biff med en baconskiva, och lägg i en grillpanna, eller ugnsform.
Ställ sedan in i mitten på ugnen i cirka 20 minuter, eller tills biffarna är genomstekta och klara.

Fungerar utmärkt att grilla också.
Tips är att trä dem på grillspett innan dess och kanske en tandpetare som håller kvar baconet.

Servera med potatis, kalla såser och en god sallad.

Och köttbullarna med ost stekte vi bara på spisen,
de blir så mycket godare med ost i.

Har ni prövat? 

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
karin
7 år sedan

Mums! Ser super gott ut. Måste prova.

Åsa
7 år sedan

Din matblogg är den enda som jag läser som fortfarande kommer med nya recept. Typ varje dag
Jag älskar’t

Sara
7 år sedan

I just löööööv your blog 🙂

Anneli
7 år sedan

Har aldrig testat, men ska absolut göra det. Kommer nog prova att ha serranoskinka runt istället

Anneli
7 år sedan

Får inte med hela inlägget jag skrev tidigare, så jag testar igen.
Håller med Åsa som skrivit tidigare att du har en jättebra blogg med mycket bra recept

Eeva
7 år sedan

Hejsan, vad är märket på nya grill? samt i vilken prisklass? Verkar väldigt bra med vev så man kan reglera kolen! värmen // Eva

jennysmatblogg
Reply to  Eeva
7 år sedan

Hej

Vi köpte den på nätet för under 2000
Men det står faktiskt inget märke på den :/ ska kolla med mannen sen om han minns vad sidan hette.

Olivia
6 år sedan

När kommer fonden till användning? Och förblir baconen sladdrig om man bara har den i ugnen eller tillagas den? Hoppas du förstår. Älskar din blogg!!

Jenny Warsen
Reply to  Olivia
6 år sedan

Den ska i färsen 🙂

Mikael
6 år sedan

Håller med! Helt suveränt!

6 år sedan

Du har en heeelt fantastisk matblogg! Så mycket goda å enkla rätter, tack för all inspiration du ger oss läsare, du är grym!

Erica Babcock
6 år sedan

Dessa gjorde vi idag fast vi fyllde biffarna med finhackad lök och mozzarellaost. Jättegott!Jag gillar din matblogg jättemycket!Så många goda och enkla recept på många olika godsaker.Du inspirerar verkligen! Tack! 🙂

Nästa inlägg

Ljusrosa lack

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x