Kall sås – gott till grillat, kyckling och biffar

God eftermiddag allesammans. 

 Denna lovade jag iallafall att skiva om tidigare  – den åt vi till ajvarjärparna häromdagen. Det är en god kall sås som passar fint till mycket, och kanske främst grillat, kyckling eller biffar.

Extra plus för att det blev så fin färg på den tycker jag  

Variera såsen efter vad du har hemma.

Det här hade jag i : 

5 dl Creme fraiche /  turkisk yougurt
salt & peppar
1 pressad vitlök
4-6 msk ajvar ( efter smak och tycke)

Gör så här:

Rör ihop och ställ kallt några timmar innan servering.

3
Prenumerera
Notis om

27 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Har alltid så bråttom när jag läser bloggar så hinner aldrig kommentera! Men denna såsen ska jag prova, synd jag inte läste detta innan jag var och handlade. Ska göra kebabspett (av nötfärs) idag så denna såsen hade ju varit perfekt till! Har fått en förkärlek för Ajvar sen jag provade det i ett tidigare recept från dig 🙂

Natalie
11 år sedan

Kul att du gillade ajvarbiffar! Det är ju såååå gott! På sommaren äter vi dem ibland kalla med potatissallad o grönsallad så gott! Men sluta inte posta inlägg!! Ska leta efter fiskreceptet m ajvar det e så gott.

Kram

Jenny
11 år sedan

Hej
Läser dagligen men lämnar sällan kommentar! Glömmer bort det☺!
Hämtar mycket recept från bloggen och såsen med fetaost, vitlök och örter var mycket uppskattad!
Tusen tack!

christina
11 år sedan

Låter gott !! ska absolut prova aivarsås till nästa grillning.
En annan god sås som vi brukar göra är sk, en norrlandssås ;
2 dl, creeme fraice o 2, msk hjortronsylt som bara blandas m, sked Gott!

brith
11 år sedan

Hallå! Du ville ha kommentarer och nu får du en av mig: måste säga att jag gillar din blogg. Trevliga recept, jättefina bilder och lagom avvägt med bilder från ditt fina hem och din familj.Fortsätt så, jag kollar varje dag. Hälsningar från Örebro!

jennysmatblogg
Reply to  brith
11 år sedan

😀 Tack söta!

Roligare att uppdatera när man kan följa er lite bland kommentarerna. Man behöver inte skriva ”att det ser gott ut” eller ”detta ska jag testa” 🙂
Även ett litet ”hej”” eller ”ha en fin dag” uppskattas varmt.

Kram

Marie Cederquist
11 år sedan

Tack för en inspirerande och trevlig blogg.
Marie

11 år sedan

Ja det där med kommentarer är ett riktigt gissel i bloggvärlden. Nu när väldigt många läser bloggar på diverse bärbara ting och genom olika inläggsläsare, typ Bloglovin, så tror jag att kommentarer minskat drastiskt för många bloggare.

Jag vet med mig att jag väldigt sällan kommenterar. Jag läser bloggar på telefonen i farten, på toa, när jag står och rör i pastan eller när jag ligger kvar i sängen och väntar på att A ska somna ordentligt.

Det blir då viktigare för mig som läsare att komma igenom dagens bloggskörd än att kommentera. Det är trist, men intemycket jag gör något åt just nu. Däremot brukar jag försöka, när jag väl sitter vid en dator, att kommentera hejvilt 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Tuffjanna
11 år sedan

Ni behöver bara lämna kommentarer på Min blogg 😉

He he, skämt å sido- visst är det så. Men så mkt roligare det blir att skriva när man kan läsa ett litet hej eller två i kommentarsfältet.

Kram

Anna
11 år sedan

Lööööv your blogg.

Dont stop 🙂

Angelica
11 år sedan

Jag är en sådan läsare som aldrig kommenterar i vanliga fall ”skäms”, då jag har två små under 2 så blir det inte mycket tid över. Men det kanske kan vara roligt att höra att jag fullkomligt älskar dina kladdkakemuffins, dina tekakor, dina glassrecept och såsen till din fläskytterfile. Historiken på Google-sökfältet på min iPhone är fullproppat med sökningar på olika ”Jennys matblogg”-varianter, du inspirerar verkligen 🙂

Ha en härlig sommar och fortsätt på samma sätt :))

Kramar från Skåne

jennysmatblogg
Reply to  Angelica
11 år sedan

Ja det värmer enda in i hjärteroten att höra att du gillar recepten!
Tack ! 😀

Kramar

anette
11 år sedan

Hej
Jag läser din blogg dagligen och VET att jag är urkass på att kommentera, ska försöka bättra mig. Receptet på kall sås låter himla gott och är ett måste att prova såklart.
Kram

Malou
11 år sedan

Det är verkligen härligt med kalla såser nu på sommaren, måste testa denna!!!

Erika
11 år sedan

Jaha.. kanske dags att lämna en kommentar..
Blev så sugen på din kalla fetaostsåsen så jag började med den..
Till den blev det snittad falukorv och fylld med hackade svarta oliver, gott med sälta dessa varma dagar.
Tack för all inspiration du ger!!

Kicki
11 år sedan

Ha en bra dag!!! :)))

Evve
11 år sedan

Tack för en inspirerande blogg!!! Läser varje dag. Är helt full av beundran över hur du hinner allt…. barn, jobb, blogg och ett superfint hem. Wow! Just nu är jag mest sugen på Käck-kladdkakan du skrev om nyss. Låter såå gott! Kram!

jennysmatblogg
Reply to  Evve
11 år sedan

<3

Testa den kladdkakan – är så god.
Den kan med fördel serveras lite mer åt det ljumna hållet – är den iskall kan lakritsen bli lite här/ seg.

Kram

11 år sedan

Blandar ofta till en nöd-sås med ajvar och yoghurt eller creme fraiche. Snabbt gott och enkelt!

Kathrine
11 år sedan

Tycker du har en väldigt härlig blogg med massa goa recept och roliga och fina tips till hemmet som dessutom inte är dyra!!! Så inspirerande!

Fortsätt på det sättet du gör

Kram Kathrine

11 år sedan

Ja, det är ju inte alltid man kommenterar inläggen även om man läser men förstår vad du menar, alltid roligt att få kommentarer till sina inlägg 😉

11 år sedan

Tack för mycket inspiration! Har prövat några recept som du tipsat om och det har blivit kanon varje gång 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Zandra
11 år sedan

😀 Kul!

alexandra
11 år sedan

Du kan även göra salladsdressing på ajvar! blanda ajvar med gräddfil, jättegott jag lovar!!

Helena
9 år sedan

Tack för all inspiration, kul med lite nya recept när man fastnar och får idetorka. Härligt att dom är så lättlagade 🙂

Lillian Bergström
8 år sedan

Hej, vi tycker mycket om pinjur, som vi bland annat blandar med philadelphiaost. Gott på nybakt bröd, lr som en sås till kött e dyl. Tack för mycket inspiration!

Maria
7 år sedan

Har ett snarliknande recept som är supergott, prova att mosa ner en banan i såsen ska ni få se på smaksensation ?

Nästa inlägg

Knäckiga kardemummasnitt

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x