Frukost med frasiga havrescones

 Bordet var dukat medan sconesen stod i ugnen och börjar dofta gott. Plockade in en blomma från trädgården – känns lyxigt att ha en hel blomsteraffär direkt utanför dörren. De som bodde här innan har nog tänkt på hur allt ska blomma, för när de ena blommorna vissnar börjar nästa träd, växter att blomma.  Till hösten tänkte jag göra ett litet tappert försök att klämma in lite löjtnantshjärtan på framsidan, jag har alltid tyckt att det är en söt blomma.

Frukostbordet- i väntan på sconesen.

Och jag bakade havresconesen igen-
de är lite godare än de ”vanliga” scones-  har du provbakat ?

Detta receptet är det jag brukar baka efter: 

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
8 år sedan

Hej jag undrar ifall man skulle kunna använda kokosmjölk istället för vanlig. Måste bara tillägga att jag är GALEN i din blogg! 🙂 kram

Nästa inlägg

Chill out sparkling Sauvignon Blanc

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x