Wienernougat


Dagens tips på lättbakat…


Något som jag tycker är gott och roligt att göra hemma är wienernougat.
Och denna bakas alltså inte endast till julen, utan lite närsomhelst.

Det här behöver du :
100 gram mjölkchoklad (eller om man hellre vill mörkchoklad 70 % )
250 gram nougat
100 gram flagad mandel

Gör så här:
Rosta mandelns i en torr panna, se upp så den inte blir bränd.Ställ åt sidan och låt svalna.
Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bruter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandatssamman.
Vänd då ner den rostade mandeln. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper , ju mindre form- ju tjockare blir chokladbitarna. Ställ sedan svalt.
Skär i bitar när wienernougaten är kall med en skarp kniv så att du får fina jämna bitar.

Försvinnande goda.

3
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
8 år sedan

Mums vad gott, synd bara att jag har slutat äta sånt här ; )

Ha en skön dag, kram kram

jennysmatblogg
Reply to  al68
8 år sedan

Va? Ingen choklad alls? 😮
Stackare 😉

al68
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Inte så synd om mig, det är självvalt ; )

8 år sedan

Mums! Jättegott verkligen! Jag tänker alltid på min mormor när jag ser wienernougat dessutom, hon har alltid en ask hemma. 😀

jennysmatblogg
Reply to  Vardagsmat a la Jess
8 år sedan

Ja, visst är det gott 😀

8 år sedan

Va mycket gott du lagar! Tack för en bra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Sara
8 år sedan

Kul att du gillar den.
Det värmer i hjärtat 😀

8 år sedan

Den är supergod, mycket godare än köpt wienernougat.
Tack för många bra recept 🙂

Helena
7 år sedan

jag tänkte göra det här för 280 pers, jag skulle därför vilja veta hur många bitar det blir per sats. tack för en fin blogg! //Helena

Jenny Warsen
Reply to  Helena
7 år sedan

Det beror på hur stora bitar du gör dem… Cirka 25- 30 st kanske

paula
7 år sedan

Vad för mjölkchoklad är det?
sånt man hittar på hyllan bland bak saker i affären?

Samia
7 år sedan

Hur liten är formen du använder för ja använde en liten form men dem blev ej så tjocka så på bilden eller så har du dubbel sats för din sats gav ej så mkt mvh Samia

Jenny Warsen
Reply to  Samia
7 år sedan

Hur tjocka man vill ha dem beror på formen. Jag hade en rätt liten,

Louise
6 år sedan

Brukar du använda ”baknougat” som typ Odense, eller ”godisnougat” typ Dubbelnougat?
Hälsningar Louise

Maria
6 år sedan

Jag föreslår en avlång aluminiumform för bröd. Blir lagom tjocka bitar.
Vi använder mörk choklad och nougat från Odense, som båda finns på bakhyllan.
Bäst med det här godiset är att det är naturligt glutenfritt och att det går att välja mjölkfri choklad. Jippie!

Lycka till!

Nästa inlägg

I väntan på kusinerna

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x