Lättgjord rabarberglass

Kollar förbi som snabbast,
Ska möta upp Ingela om en liten stund vi har bokat in en bio ikväll och ska gå och kika på någon nyhet med Tom Cruise. Har inte hört mycket om den – men hoppas den är sevärd iallafall 😀 Men nu över till dagens tips om ni har lite rabarber hemma- gör egen rabarberglass.

Krämig glass gjord på kondenserad mjölk.


För er som missat receptet kommer det här igen

Det här behöver du :
500 gram färska rabarber
1 dl vatten
1 1/2 – 2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad mjölk  (inte kokad)

Toppa med lite finhackad rör syrlig rabarber.

Gör så här :
Ansa och skär rabarberna i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarberna och låt sjuda i ett par minuter- tills rabarberna är mjuka. Ställ i frysen tills det svalnat / kallnat. Mixa slätt med stavmixer.
Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter upp elvispen, och varva / vänd sedan ner grädde, den kondenserad mjölk och rabarberkrämen.

Häll upp i en form och ställ kallt och frys in minst 5 timmar innan servering.

Så gott.

Det är riktigt lätt och väldigt mycket godare att göra egen glass.

0
Prenumerera
Notis om
24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ina
7 år sedan

Hej!
Gud så gott.. Jag älskar också rabarber.. Om du har några över är det här ett fantastiskt recept på en rabarbermaräng, nästan som en paj fast inget pajskal… Tack för en fin och inspirerande blogg!

http://dailyinakitchen.com/2013/05/23/rabarbermarang-rhubarb-meringue/

jennysmatblogg
Reply to  Ina
7 år sedan

Det ska jag kika på 🙂
Tack!

Rebeccaj
7 år sedan

Mmmm denna måste jag bara testa! :0)

7 år sedan

gud va gott!

7 år sedan

Men åhh vad gott det ser ut!

7 år sedan

Det ser jättegott ut! Kanske skulle ta och prova på det istället för rabarberpaj på midsommarafton 🙂
Var kommer förresten de fina skålarna ifrån?

jennysmatblogg
Reply to  Anita BJ
7 år sedan

De är från IKEA, ”egentligen ” ljuslyktor.
Men passar fint som dessertskålar:-D

Malin
7 år sedan

Hur många personer räcker en sats glass till? 🙂 Hur stor form har du använt?

Ida
5 år sedan

Går det bra med frusna rabarber…?

Elina
5 år sedan

Hej, låter supergott men det är ont om rabarber på en gård i den australiensiska outbacken, går det att använda nåt annat tro?

Sevda
5 år sedan

Hej Jenny, Gillar dina fina och goda recept. Tror du att man kan använda vaniljvisp istället för grädde för att få mer smak och tillsätta mindre kondenserad mjölk? Haen underbar dag!

Jenny Warsen
Reply to  Sevda
5 år sedan

Prova 🙂 Det låter väldigt gott iallafall 🙂

Birgitta
4 år sedan

Fick årets första rabarber av grannen. Glassmaskinen i full gång. En liten provsmakning uppllyser om att det här blir supergott.

Susanne
4 år sedan

Tack för en toppenblogg, så många bra recept. 🙂
Jag undrar hur långt innan man behöver ta ut glassen ur frysen?

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
4 år sedan

Tack snälla 🙂
10 minuter innan servering.

Susanne
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Tack för svar. 🙂
Är en brödform (ca 1,5 liter) en lämplig form att hälla upp smeten i?

Susanne
Reply to  Susanne
4 år sedan

Kan svara på min egen fråga; det räcker absolut INTE med en vanlig brödform till en sats. Det blir väldigt mycket glass, två brödformar per sats är lagom.

Sofie
4 år sedan

Har gjort 3 satser i sommar. Barnens favorit glass

Jonna
3 år sedan

Låter jättegott!! Hur länge håller en sån här glass sig i frysen??

Sandra
3 år sedan

Jag undrar om det funkar med rabarber som har varit i frysen?

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
3 år sedan

Det borde funka lika bra 🙂

Madde
1 år sedan

Tack för bra recept! Behöver man skala rabarbern?

Mimmi
1 år sedan

Är de sötad kondenserad mjölk eller den osötade?

jennysmatblogg
Reply to  Mimmi
1 år sedan

Sötad

Nästa inlägg

Liljekonvalj

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x