Ugnspannkaka med bacon

Melvin har sina favoriträtter och det är faktiskt ganska många olika och det är ju roligt att man inte alltid vet vad han kommer välja när det är hans tur att bestämma : lasagne, köttbullar, tacos, pizza, blodpudding ( det är bara han i hela familjen som gillar det ) , korvstroganoff, kyckling med brunsås, kroppkakor, lufsa osv. osv. och igår valde han en annan maträtt – fläskpannkaka / ugnspannkaka. Något vi inte äter särskilt ofta- men när vi väl gör det så säger vi att vi ska försöka att ha det oftare. Gott snabbt- och billigt dessutom!


Melvin ville bestämt ha drottingsylt istället för lingon så bloggbilden fick bli så här 🙂

Till en ugnsform / ugnsplåt :
2 pkt bacon eller motsvarande fläsk
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, klipp baconen över ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen i fem minuter. Under tiden vispar du ihop smeten, lite av mjölken med mjölet, knäck ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör sist ner saltet. Sedan häller du över blandningen över baconet och ställer in i mitten på ugnen tills den fått fin färg.
Cirka 15- 20 minuter.

Servera genast med med lite rivna morötter som sallad.

7
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
11 år sedan

Tack Jenny för fina recept som du lägger ut varje dag. En liten fråga bara: när du skriver ugnsform, menar du en stor ugnsform alltså en plåt eller menar du någon slags gratängform? Plåten har väl måtten ca 30x 40 eller nåt sånt? Det vore ju bra om det var det du menade :). Hoppas du får en fin dag 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
11 år sedan

Johanna- jag menar själva ugnsformen som man har till ugnen.
Det går bra medmindre, men då får du grädda lite längre bara. 🙂

Mallan
11 år sedan

Nu blev jag nyfiken, vad är lufsa? 🙂 Kram!

jennysmatblogg
Reply to  Mallan
11 år sedan

Det är en öländsk maträtt – oj …. ska leta fram ett recept till dej 😉
Det här är sååå gott! Liksom som raggmunkar & stekt fläsk. Mums.

jennysmatblogg
Reply to  Mallan
11 år sedan

Här har du en länk till receptet
http://www.femme.se/jennysmatblogg/2011/05/10/olandsk-lufsa/

Det är jättegott! 🙂

Malin
Reply to  jennysmatblogg
11 år sedan

Åh, tack så mycket för receptet, ser supergott ut. Måste testas! 😀

SaraW
11 år sedan

Hejsan! Jag har läst din blogg ett litet tag bara, inte alls länge. Så jag undrar om du vill berätta mer om dig själv? Och så blev jag nyfiken på vad lufsa är för något? 🙂 Om du undrar hur jag kom in på din blogg, så var det att jag sökte på olika varianter av köttfärssås. Ibland tröttnar man på sin och vill testa andras. Så hittade jag din sida och har fortsatt läsa den dagligen. Toppen blogg! Kram Sara från Jönköping.

jennysmatblogg
Reply to  SaraW
11 år sedan

Hej Sara,
Vad roligt att du har hittat hit.
Lufsa är en öländsk maträtt, på råriven potatis och fläsk. Här hittar du receptet :
http://www.femme.se/jennysmatblogg/2011/05/10/olandsk-lufsa/

Jag heter Jenny, bor i den lilla småländska stan Växjö 🙂 kommer ursprungligen från Öland och är 32 år bor med min man Jonathan ( träffades för 10 år sen) och 4 barn ( 14 Jacob , 12 Thelma, 8 Melvin och Nomi som är 4 år. ) Vi bor i ett stort gammalt hus från 30-talet som vi renoverar och fixar iordning.
Har en liten papillon på 2 år som heter Molly.

Det var lite om mej. Vill du veta mer så fråga bara.
Kram

11 år sedan

Mums! Det är en av mina favoriträtter också!

Emma
9 år sedan

Hej,

Älskar din blogg 🙂 Får tips och ideer därifrån var och varannan dag. Vårt matschema består mestadels av din blogg 🙂

Hur många är detta receptet med ugnspannkakan beräknade till?

Kram!

Nästa inlägg

Godmorgon solstrålar

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x