Söndagsgrill

 God kväll, 

Idag har vi  inte knappt satt foten inomhus, fint väder och massa trädgårdsarbete. Gissar att jag kommer ha något ont  i armarna imorgon, kallas visst träningsvärk 😉 Vi har klippt ner stora syrenhäcken och grävt upp stubbar ( väldigt tungt )  och sått in nytt gräs. Men nu har vi landat inne efter en god middag – grillmat idag igen.

 Marinerad grillspett med sparris , ungsbakade klyftpotatisar goda såser med sallad.

 För er som missat hur man gör den goda Ratatouillen så kommer här receptet en gång till. 

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
 
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar

Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar

 

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Ratatouille är ju sååå gott! Brukar göra en stor sats då och då och frysa in 🙂

Fruvesa
7 år sedan

Nu får jag allt skämmas.. Har aldrig ens smakat ra

jennysmatblogg
Reply to  Fruvesa
7 år sedan

Jamen då bara måste du pröva detta receptet.
Det är så gott till grillat! 🙂

7 år sedan

Ja, man behöver påminnas om bortglömda tillbehör ibland. Härligt att sommaren och våren kom samtidigt!

natalie
7 år sedan

Vad är det för sås du gjort till? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  natalie
7 år sedan

Ratatouille som receptet på inlägget och tzatziki – du hittar receptet om du söker på sidan ( till höger om bloggen i sökrutan )

Nästa inlägg

Vinnaren av grillen

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x