Söndagsgrill

 God kväll, 

Idag har vi  inte knappt satt foten inomhus, fint väder och massa trädgårdsarbete. Gissar att jag kommer ha något ont  i armarna imorgon, kallas visst träningsvärk 😉 Vi har klippt ner stora syrenhäcken och grävt upp stubbar ( väldigt tungt )  och sått in nytt gräs. Men nu har vi landat inne efter en god middag – grillmat idag igen.

 Marinerad grillspett med sparris , ungsbakade klyftpotatisar goda såser med sallad.

 För er som missat hur man gör den goda Ratatouillen så kommer här receptet en gång till. 

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
 
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar

Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar

 

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Ratatouille är ju sååå gott! Brukar göra en stor sats då och då och frysa in 🙂

Fruvesa
10 år sedan

Nu får jag allt skämmas.. Har aldrig ens smakat ra

jennysmatblogg
Reply to  Fruvesa
10 år sedan

Jamen då bara måste du pröva detta receptet.
Det är så gott till grillat! 🙂

10 år sedan

Ja, man behöver påminnas om bortglömda tillbehör ibland. Härligt att sommaren och våren kom samtidigt!

natalie
10 år sedan

Vad är det för sås du gjort till? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  natalie
10 år sedan

Ratatouille som receptet på inlägget och tzatziki – du hittar receptet om du söker på sidan ( till höger om bloggen i sökrutan )

Nästa inlägg

Vinnaren av grillen

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x