Pastagratäng med krämig mozzarella

Ska snart ge mej iväg för att hämta Melvin och kompis i skolan, ville bara hinna uppdatera med ett dagens recept innan dess.  Gratänger är något som ni ofta efterfrågar och för ett tag sen gjorde vi en jättegod variant av pastagratäng. Det är något som är så himlans gott men äter man LCHF går det lika bra att byta ut pastan mot blomkålsbuketter eller broccoli.  Har du redan färdig köttfärsås i frysen så går det än snabbare, då kokar du bara pastan och varvar den med osten  och köttfärsås och toppar med mozzarella  innan du gratinerar gratängen tills den fått vacker färg.

Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :

8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
200 gram färskost
10 st söta körsbärstomater

Köttfärssåsen:
500 gram köttfärs
1 gullök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressade vitlök
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
och kanske lite örtkrydda

Toppa med riven Mozzarella

Gör så här:

Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter. Smaka av med salt och peppar, örtkrydda och sambal oelek.  Ställ ugnen på 200-225 grader. Rör ihop den varma pastan med philadelphiaosten och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela de klyvna körsbärstomaterna  och strö  sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.

Servera tillsammans med en god sallad

Nomnoooom! 😀 

1

17 responses to “Pastagratäng med krämig mozzarella

  1. Nina skriver:

    Hejsan!
    Du får gärna lägga upp fler bilder än bara en bild per rätt, gärna från någon annan vinkel eller kanske innan du har stoppat in gratängen i ugnen eller liknande. Det skulle vara uppskattat av mig i alla fall.
    Supermumsiga rätter lagar du!

  2. RebeccaJ skriver:

    Hejsan! Läste att du o din man hade varit ihop 10 år, men era (dina?) två äldsta barn är ju äldre, har dom en annan pappa? eller är jag helt snurrig? 😉 Bor dom varannan vecka?

    Den här gratängen ser ju såå mumsig ut! ska testa! 🙂

    Frågade en gång om vilken örtkrydda du använder o fick sva men kan inte hitta den i affär. kan du fota o lägga upp på blogg/instagram kanske? 🙂

    Tack en en mycket fin blogg!! <3

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja det stämmer… Thelma och Jacob bor hos sin pappa varannan vecka från och med 2 år tillbaka, då även han flyttade till växjö- tidigare bodde de hos oss på heltid och träffade pappa varannan helg. Nu känns det alltid jättetomt när de inte är hemma. Men det fungerar bra, vi bor nära varandra och kan träffas fast det inte är ”mamma-vecka” .

      Kryddan köpte jag på Willys, men har sett den på både coop och ica.

      1. RebeccaJ skriver:

        Tack för svar 🙂 Min man har två barn och dom bor hos oss varannan vecka, det är väääldigt tomt o tyst den veckan dom inte är hemma hos oss 🙁 så jag kan förstå dig.

        Åh jag handlar ju jämt på willys..får kika där! ha det gott.

  3. Lena skriver:

    Jag står och gör detta recept och ser att det står i receptet färskost men i löpande text crème fraîche. Kanske inte spelar roll vad man tar?
    Förresten kanonrecept du lägger ut

    1. jennysmatblogg skriver:

      Spelar ingen roll, men i denna hade jag philadelphia.
      jag rättar genast 😀

    2. jennysmatblogg skriver:

      Och tack 😀

  4. Lena skriver:

    Lagar av dina recept minst en gång i veckan, du har så enkla och snabba maträtter. Denna rätt smakade kanon den med. Tack!

  5. FruVesa skriver:

    Såg supermumsigt ut! Måste komma ihåg att frysa in köttfärssåsen i lite större formar också utöver matlådorna, vore ju supersmidigt att ha någon dag när det är bråttom..

  6. Eva skriver:

    Hej kan man ha nötfärs i

  7. Eva skriver:

    Hej hur länge ska man ha den ungefär i ungen

    1. Jenny.W skriver:

      Man kan göra denna på vilken färs man vill 🙂 Och den ska vara i ugnen tills osten smälter och bubblar sig.

      Lycka till.

  8. Louis skriver:

    Hej det var jätte gott hade utan lök pga att min dotter i allergisk mot med
    Tack för tipset
    Denna rätt kommer göras flera gånger

  9. Conny E skriver:

    Hej!
    Underbara recept, vi har testat flera. Men vad är ”gramfärskost” undrar frugan 😉

  10. eva N skriver:

    Hejsan. Nu var det ett tag sen någon skrev här och bloggen kanske inte ens är aktiv, men jag undrar ändå varför inte bokstaven ”P” finns i anslutning till varje recept, så man med gott samvete kan lägga upp dela din fantastiska mat på Pinterest. En del av dina recept finns där ändå, men det vore enklare att bara klicka på ”P”.
    Med vänlig hälsning eva N

    1. jennysmatblogg skriver:

      Knappen heter Pinterest 🙂 Den finns där.

  11. Sara skriver:

    Den var riktigt god!! Lagade den hemma hos mina föräldrar. Tack för bra recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *