Krämig pastasallad

Tjingeling

Här har Nomi och jag varit till mataffären och fyllt upp kylen & frysen, och så har även den vita skänken blivit målad en sista gång. Den kommer bli jättefin i stuga tror jag 🙂  Gårdagens mat fick jag många frågor på på instagram såg jag. Det var en stor krämig pastasallad med kassler i , detta är ju en sådan sommarklassiker- perfekt att ta med till stranden eller på picknicken.  Och blir bara godare efter en dag i kylskåp. Kassler är något vi lagar väldigt sällan här hemma, men den gör sig riktigt bra i en sallad – annars är det lika gott med grillad kall kyckling.


Passar utmärkt att laga  till många – bra buffemat
IMG_9532 (1)

Till den här  pastasalladen hade jag :
500 gram  pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 burk med körsbärstomater
1  gurka
1 burk med majs
1 rödlök

Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här: 
Gör såsen först och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet,  skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Tvätta gurkan , tomaterna och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ grönskakerna  tillsammans med pastan. Rör sist ner  valfri mängd av den kalla såsen .

Klart att servera.

Pasta sallad

0
Prenumerera
Notis om
25 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennica
6 år sedan

Jösses vad enkelt och gott:)
Älskar dina recept och din blogg!
Kram jennica

Jennys_matblogg
Reply to  Jennica
6 år sedan

😀 å va kul att höra.

Ha bästa måndagen

Kram

Caroline
6 år sedan

Gud så gott:) använder du vanlig eller lätt créme fraiche? Med vänlig hälsning, caroline

Jennys_matblogg
Reply to  Caroline
6 år sedan

Jag har vanlig. Men det går bra med lätt också, den blir lite lösare i konsistensen då bara,

Anso
6 år sedan

Älskar dina recept och blogg 🙂 Jag funderar på vilken chilisås du använder? Den jag har hemma är det ju som små röda ”saker” i:-) tippar på nån grönsak av nå slag men det verkar det inte vara i din, vilken använder du?

Jennys_matblogg
Reply to  Anso
6 år sedan

Min köper jag på Willys och märket är: ayam brand
”stark chilisås” kan rekommendera den

Lotta Granberg Ruthström
6 år sedan

Det här kommer jag att göra imorgon ser gott ut.Gillar dina recept

Ida
6 år sedan

Mums så gott 🙂

Josefine
6 år sedan

Åh så sugen jag blev på pastasallad! Denna måste provas 😀

Sofie Johansson
6 år sedan

Så gott! Får nog bli något liknande till kvällsmat imorgon. Fast med bacon. För det finns hemma. Kassler äter vi också sällan men tycker det är väldigt gott.

Marie
6 år sedan

Gjorde den här till middag idag 🙂 sjukt god!

Ida
6 år sedan

I eftermiddag ska jag ladda upp med denna pastasallad inför att bege mig mot din stad o springa vårruset! Ska bli SÅ roligt! Hoppas bara ni har finare väder än vad som spås av dom som kan 😉

Anna
6 år sedan

Hej! Tack för en bra blogg!!! Vad tror du om att göra den här pastasalladen en dag innan? Funkar det eller blir den ”saggig” då tror du?

Ha en bra kväll!

/Anna

jennysmatblogg
Reply to  Anna
4 år sedan

Funkar absolut att göra innan 🙂

6 år sedan

Detta ska testas i helgen när jag har barnen =)

Ariana
5 år sedan

Jag gör en någorlund lik sallad som du. Fast med ärtor, saltgurka och äpple istället. Sen använder jag gräddfil och majonnäs som dressing. Har gjort den varje sommar i många år nu. Är ju så suverän utflyktsmat som håller sig fräsch.

5 år sedan

Ååå. Jag ska nog hugga in på något liknande jag med till veckan. Ser jättegott ut. MUMS 🙂

Lena
5 år sedan

Den ser god ut men det gör ju det mesta på dina sidor! Jag ska göra en massa pastasallad till en 20-årsfest. Vilken av dina pastasallader skulle du rekommendera? Denna eller någon av de andra?

Kerstin
4 år sedan

Hej! Till ungefär hur många portioner räcker salladen?

jennysmatblogg
Reply to  Kerstin
4 år sedan

Beror på hur mycket man äter 🙂

Suzanne
4 år sedan

Hej. Undrar också hur många den räcker till ungefär, om vi pratar normalportioner? Tänkte göra den till dotterns konfirmation ?

jennysmatblogg
Reply to  Suzanne
4 år sedan

8-10 stycken hungriga personer hade jag räknat 🙂

Lisa
3 år sedan

Den ser jättegod ut, hur funkar den med ris tror du??

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
3 år sedan

Risoni är nog jättegott.

Christina Tufvesson
10 månader sedan

Hur många räcker detta till?

Nästa inlägg

Veckomatsedel

25
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x