Planteringslåda

Något som jag vill rekommendera för oss som inte är så duktiga eller vill ha så mycket trädgårdsland, det är dessa planteringslådar / pallkragar som finns att köpa lite överallt.  De är verkligen toppen och lättskötta, dessa fick jag av min förra gulliga granne. Nu har jag bara målat om dem och staplat dem på varandra för att de ska bli lite högre och fyllt upp med jord. Sen är det bara att börja plantera.

Jordgubbsplantorna jag planterade förra året har kommit tillbaka, och rabarberna är på väg att börja växa igen.  En sådan här liten låda rymmer ganska mkt har jag märkt och de är  väldigt lite jobb.

Istället för blandsallad och morötter så planterade jag örter i år.  Jag köpte några krukor från blomsteraffären och planterade ner.  Även de från mataffären går bra att plantera och är nog lite billigare.


Jag började med att plantera persilja, rosmarin , dill och citrontimjan.

Vilka örter använder ni mest i matlagning ?  

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
11 år sedan

Torkar timjan själv då det är en ört som smakar MER när den är torkad 🙂
Dragon används flitigt här hemma också!

Karin
11 år sedan

I just lööööv your blog!

Viola
11 år sedan

Vi har samlat på oss många örter/kryddor under åren, men mest använder vi rosmarin, gräslök och timjan. Fast oregano och basilika i frysen till vintern är underbart!

Natalie Haglund
11 år sedan

Dill, persilja, timjan använder jag mest. Men har citronmeliss o chokladmynta också. Även jag odlar i pallkragar! Hittade riktigt använda som var så snygga som de var, med tryck från nåt danskt transportföretag på. Lite ”rough” men jag gilart:) Så jag kommer aldrig måla dem:)

Mitta
11 år sedan

Jag använder pallkragar som min man har byggt men örter har jag i en gammal tunna som man saltade kött i..lagom högt att plocka från. i år har jag dill, persilja, dragon, rosmarin, gräslök, timjag, citronmeliss och koriander… ska bli gott 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Mitta
11 år sedan

Vad smart att plantera i en tunna. Och snyggt också 🙂

Englamo2
11 år sedan

Godmorgon…Jag har en långsmal låda med hål fram som ser ut som små BO.
persilja, gräslök. rosmarin, timjan , citronmeliss o en tomat har jag där.
Sen har jag satt några potatisar, jordgubbar, rabarber o
smultron i litet litet land.
Någon potatis i hink vid husväggen som kommer först. Plocksallad i balkonglåda. Gurka o en tomat inne i uterummet och paprika klart
Lite lagomt o lättskött allt…men gott

8 år sedan

Hur bra! Detta år jag äntligen planterat örter i mitt planteringslådor! De växer bra så jag är glad 🙂

Nästa inlägg

Råstekt potatis

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x