Kladdiga muffins med citronfrosting


Creamy mudcake muffin with lemon frosting

Citronfrosting
150 gram färskost
75 gram rumsvarmt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk färskpressad citronsaft

Till cirka 15  stycken :

100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör kladdkakemuffinsen så här :
Ställ ugnen på 200 grader, och ställ ut formarna på en plåt.
knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna i en skål, rör om väl. Till sist smält smöret och blanda i. Häll upp 2/3 i formarna och grädda sedan i 7- 8 minuter eller.



 

Gör frostingen så här: 
Ta fram smöret i god tid, så att det blir rumsvarmt. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet och ställ kallt i en timme innan du du spritsar kladdkakemuffinsen med frostingen.




2

22 responses to “Kladdiga muffins med citronfrosting

  1. Åsa skriver:

    Alla dina Kladdkakor. Bakas i tid och otid.
    Kram och tack för bästa matbloggen

    1. jennysmatblogg skriver:

      😀

  2. RebeccaJ skriver:

    Åh jag älskar kladdkaka i alla dess former 🙂 Brukar göra kladdkaksmuffins, toppa med grädde, bär o citronmeliss. Blir en söt liten ”Bakelse” 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst blir de extra fina med lite topping 🙂

  3. Lotta skriver:

    Kladdkakor i alla dess former är jag svag för. Annanas paj är ju också gott. Har kommit på att jag gillar allt som är lite kladdigt. Småkakor bakar jag inte alls ofta.

    Ha en bra dag!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ananaspaj – det var evigheter sedan nu.
      Jättegott 😀

  4. Åsa skriver:

    Så nu har jag provbakat dessa godingar.
    MVG 😉

  5. Marie skriver:

    Ärligt talat, margarin…. Nog är smör såväl godare som nyttigare.
    Gillar din blogg mycket, fina varma bilder och bra recept (det går att byta ut margarin mot smör ;-))

    1. jennysmatblogg skriver:

      Å vad roligt att höra att du gillar bloggen 🙂

  6. Petra skriver:

    Kladdkakor kan man aldrig få nog av. Jag har testat flera av dina varianter.
    Just nu har det blivit mycket av den klassiska tuppkakan, sambon har blivit tokig i den.
    Tack för en bra

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tuppkaka ? Vad är det.
      Recept ? 🙂

  7. Katta skriver:

    Jag bakar gärna tårtor eller goda pajer. Blir så inspirerad av din underbara sida.
    Har redan prövat flera recept. Alla med bästa resultat. Tack.

  8. Lisa skriver:

    De här godingarna gör vi ofta här hemma. 🙂

    http://lisasmatochbak.se/2012/12/skrabbelucker/

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kul ! 🙂

  9. Malin skriver:

    Tack för en underbar blogg! Jag provade att göra dessa idag men min frosting är för lös och bara rinner av. :/ Vad gjorde jag för fel? Hjälp tages tacksamt emot. //Malin

    1. Jenny.W skriver:

      Nej, vad kan det bero på?
      Var muffinsen för varm kanske ?

      1. Malin skriver:

        nä dem var helt kalla. har tom haft frostingen i kyl ett dygn men ingen förbättring. Jag gjorde dubbel satts kan det ha påverkar resultatet? :/

  10. Julia skriver:

    Ska smöret till frostingen smältas?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nej, det ska vara rumsvarmt

  11. Wictoria skriver:

    Min forsling vägrade stelna till sig, den höll sig alldeles rinnig, kan jag slänga i mer florsocker och se ifall jag får något bättre resultat tror du?

  12. Jeanette Gunnervik skriver:

    Kan man kan baka dessa dagen innan eller blir frostingen konstig då? 🙂

  13. Mohamed skriver:

    kan man använda creme fraiche istället för färskost i citronfrostingen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *