Små mini kladdisar

Hej och hå vad trötter jag var idag när klockan ringde.

Men nu ett par koppar kaffe senare och en promenix med en helgalen och morgonpigg vovve så har jag vaknat till 🙂 Sätter mej några minuter framför skärmen innan det är dags att väcka resten av familjen ”trötter”. Och jag tänkte skriva lite om de små mini muffinsen (kladdmuffins) som jag bakade för några dagar sen. Jag tycker att de är ganska lagom munsbitar om man ska ha kalas eller en lite kakbuffee, så att man faktiskt orkar provsmaka fler än en kaka.

Jag gräddade mina i formar som var mindre än muffins men större än knäck.


Till väldigt många mini kladdisar :

100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

* stora knäckformar 

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet, med hjälp av små teskedar.
Grädda ett par minuter i mitten på ugnen. Håll koll, under gräddningstiden för de blir klara snabbt.

Så här såg de ut innan grädden, precis så där perfekt kladdiga / krämiga.

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola i S-tuna
7 år sedan

Perfekt storlek! Kul att man kan fler sorter, men inte bli tokmätt

jennysmatblogg
Reply to  Viola i S-tuna
7 år sedan

Ja perfekta, och så är de ju gulliga att duka fram också

7 år sedan

Perfekta! Liknande dessa tänkte jag göra på mitt nästa afternoon tea. Mumma! Tänker att jag ska smaksätta kladdkakesmeten med Rom. MUMMA.

Fin dag till dig! KRAM ♥

jennysmatblogg
Reply to  Niiinis
7 år sedan

Låter smaskigt Nina.
Ha bästa dagen !

Kram

Karin
7 år sedan

Din blogg är bäst. Vem behöver kokböcker nu för tiden. Skulle aldrig vilja va utan din blogg med fina bilder och lockande recept. Hoppas du aldrig slutar blogga.
Kramar från Karin en annan växjöbo

jennysmatblogg
Reply to  Karin
7 år sedan

Tack, vad roligt att höra att du gillar bloggen.
Och kul med flera växjöbor här 🙂
Kram

7 år sedan

De skulle nog barnen uppskatta att göra (och äta, naturligtvis). Fina!

Cecilia
7 år sedan

Ser jättegoda och alldeles lagom ut!! Tänkte prova den lite större varianten till fikaförsäljning på sonens fotbollsmatch på lördag..
Igår gjorde jag din bananoffe pie till tjejmiddagen. Så god!!

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
7 år sedan

Kan nog tänka mej att de blir perfekta för fika försäljningen 🙂
Kul att ni gillade pajen,

Fortsatt fin torsdag

Monika
7 år sedan

Åååhhh Jenny…du är så påhittig..älskar din blogg!!!

jennysmatblogg
Reply to  Monika
7 år sedan

<3 <3

Pia
6 år sedan

Hej, jättefin blogg du har 🙂 Jag undrar om man kan baka muffinsen å lägga dem i frysen, sen ta upp dagen innan, tina i kylen och göra frostingen sen samma dag som de ska ätas? Hälsningar Pia

Jennys_matblogg
Reply to  Pia
6 år sedan

Tack snälla.
Och det funkar absolut 🙂 Lycka till

Pia
Reply to  Jennys_matblogg
6 år sedan

Tack 🙂 Ska baka till sonens förskola å smidigt att kunna muffinsen nån dag innan så man slipper upp i ottan .. haha! 🙂

Alva
6 år sedan

Den här var verkligen supergod! Smaksatte halva med mint och den blev en riktig favorit här hemma! 🙂

Nästa inlägg

Soliga onsdag

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x