Lördagens pizza

Här kommer ett litet försenat inlägg om lördagens pizzabak.
Jag tycker att det är viktigt att lägga ner lite tid och energi på pizzasåsen, den gör stor skillnad. Och sedan att man kavlar ut och gräddar pizzabotten så att den blir perfekt krispig – seg och degig pizzabotten går bort 🙂

Mycket ost och gärna olika sorters fyllningar, toppa med ruccola och en fin beasås.
Så himla gott!!

Det här behöver du till pizzadegen:

Till två plåtar pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Fyllning : Ost, skinka och toppa med bea-sås när den är färdiggräddad.

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarnaIstället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

1
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åsa
11 år sedan

Detta receptet är det mest använda av fina recept i min familj. Pizzan blir såååååå god.
Tack!

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

Vad kul, detta receptet gör vi mkt oftare än vad jag hinner blogga om här också.
Hembakad pizza är det bästa!

Mums.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x