Kladdkaka med lakrits



Det här behöver du :

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
10- 15 lakritskolor

ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret och de grovhackade lakritskolorna  ( gillar du lakrits mkt kan du ta 15 kolor, och annars kan du minska ner antalet ) och rör ner i smeten.Vi hade 10 kolor i och tyckte att den var perfekt. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.


Serveras med grädde eller glass!


4

6 responses to “Kladdkaka med lakrits

  1. Katarina skriver:

    Yummy! Choklad och lakrits ihop är så gott.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst är det 😀
      KRam

  2. Liza skriver:

    Vad är det för lakritskola du använt? Kan man ta kicks??

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, jag hade kicks 🙂

  3. Mona skriver:

    Kan man använda rålakritspulver?

  4. amanda skriver:

    Är det små kicks som är i påsen eller de långa kicks 15 st?
    Små hoppas jag 😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *