Tobias fantastiska tzatziki

Hej hej,

Men oj vad tyst det är här på bloggen idag. Hoho -finns ni kvar där ute? 😉 Jaja, ni har väl bättre saker för er att än att sitta framför datorn när solen väl titttar fram. Nu när jag hade tid att sätta mej en stund så tänkte jag skriva ner  ett inlägg om Tobias fantastiska tzatziki som han brukar göra och bjuda oss på. Och ja ,  jag numera tjatat till mej receptet på denna. Det är ju bara så är gott med kalla såser till sommarens alla grilltallrikar och kan med fördel göras en dag eller två innan.

Guuuudagott!

Till denna tzatzikin behöver du :
1 burk med turkisk yougurt
2-3 st vitlöksklyftor
1 gurka
1 tsk salt
peppar

Gör så här :

Riv gurkan och salta den, krama ur vätskan, med hjälp av tillexempel kaffefilter.
Och rör ihop med yougurten, pressa i vitlöken och smaka av med ytterligare lite salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar innan servering.

Denna bara måste ni pröva- den är inte ens särskilt svår.  Bara väldigt lätt att tycka om.

0
Prenumerera
Notis om

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Å
10 år sedan

Hej hej.
Klart man e kvar 😉

jennysmatblogg
Reply to  Å
10 år sedan

Vad härligt att höra 🙂

al68
10 år sedan

Ja, idag har det varit fullt upp ute i trädgård. Nu en liten paus, måla naglarna och kolla datorn lite. Snart går jag in till min granne för tjejkväll med massa god mat och vin ; ), trevlig kväll till dig med. Kram kram

jennysmatblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Å vad mysigt det låter.

Fortsatt trevlig kväll!
Kram

Anneli
10 år sedan

Din blogg är inget man hoppar över, en riktig favorit.
Har senast idag lämnat länken till en kompis som ville ha tips på en bra blogg med mycket bra recept:)
Ikväll blir det potatismuffins som du lagt ut recept på…:).
Ha en riktigt bra kväll…
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Anneli
10 år sedan

åh vad roligt att höra:-D

Kram

Ingela
10 år sedan

Såklart är man kvar, är in varje dag o kikar:)

jennysmatblogg
Reply to  Ingela
10 år sedan

😀 😀

Kenneth Bergenheim
10 år sedan

Hej

Ännu godare blir det om skopar bort gurkans kärnor innan man riven den på grova järnet. Jag brukar blanda rödvinsättika och olivolja i yougurten (som dom gör i Grekland) innan gurkan läggs i. Mums!

jennysmatblogg
Reply to  Kenneth Bergenheim
10 år sedan

Bra tips!

sanna
10 år sedan

Klart man är kvar :)dotter fixade körkortet :)))

jennysmatblogg
Reply to  sanna
10 år sedan

Vad roligt! 😀 stort grattis till henne!

10 år sedan

j’adore…

Rebecca
10 år sedan

Jag är oxå kvar såklart!! 🙂

Catarina
10 år sedan

Hej !

Vilken härlig blogg du har 🙂

Tänkte jag skulle göra Tzatzikin , men det står en burk ….. och det finns ju olika storlekar på burkarna beroende på märke i mataffären ….
Så jag undrar vilken är det du använder ?

Mvh Catarina

jennysmatblogg
Reply to  Catarina
10 år sedan

Catarina : Hink 😀

Sofie
8 år sedan

Hej!

Har hittills tassat omkring på din blogg och läst, dreglat och testat en del men aldrig kommenterat! Men NU! Oj vilken blogg! Får massa inspiration! Tack! Trevlig kväll! /Sofie

Anna-Karin
7 år sedan

Jag har fått ett tips om att även krydda tzatziki med dragon förutom vitlök, salt & peppar. Det blir supergott.

Thomas
5 år sedan

När det gäller tzatziki så brukar jag i lite olja och citronsaft för att få tzatziken något syrligare. Fick receptet en gång för länge sedan i Grekland och jag använder helst naturell yoghurt som jag tappar på vassle via ett kaffefilter under några timmar. Man får en lite fastare konsistens…även om det tar lite längre tid

Nästa inlägg

Frukost med nybakade frallor

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x