Laxlåda med krämig sås

Vi lagade laxlåda igår, och såsen blev såååå himla god.  Fick tips av en läsare om knorrs fiskkrydda- och var ju tvungen att pröva. Nomnom ! Mycket gott och lätt att laga.

Gillar ni också lax-  Har ni fler bra lax-recept att tipsa om? 🙂

Det här behöver du :
4 portionsbitar lax
2 1/2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 dl grädde
1 msk hackad dill (jag hade fryst )
salt och peppar
fiskkrydda  ( efter egen smak och tycke )

Gör så här :

Blanda alla ingredienser till såsen en timme innan du ska laga – ställ kallt.
Smaka av med fiskkryddan tills du får såsen så att smakrik som du önskar. Jag hade rätt mycket kryddor i , uppskattningsvis en och en halv msk.

Ställ ugnen på 200 grader.  Lägg laxen i en smord form  och bred ut såsen över.
Ställ in i mitten på ugnen- i cirka  25- 30 minuter eller tills laxen är färdig.

Servera med kokt potatis och goda grönsaker.

2

15 responses to “Laxlåda med krämig sås

  1. Jennifer skriver:

    Hej, detta skall jag prova:)) Jag har ett gott tips på Lax med pasta:)

    Ta 4 frysta Lax bitar o lägg i en form,ta sedan Citron peppar över laxarna, efter smak.
    Klicka på Cream Fraiche med franska örter på Laxarna. (2 burkar)
    Häll över massa Visp grädde och in i ugnen 225 grader i 30 min

    Koka tagliatelle .

    Blanda samman Laxen & Såsen med Pastan o rör om :))) Jätte gott :)))

  2. Dela 4 laxfiléer i fyrkanter och krydda med lite citronpeppar och lägg dem på en bit aluminiumfolie som du penslat med olivolja. In i ugnen på 200 grader tills de är klara. Lägg ner i en stekpanna och häll i creme bonjour med smak av vitlök och örter och krydda med salt och peppar och späd med en skvätt mjölk. Låt det sjuda ihop i några min. Servera med pasta. Enkelt och gott !

  3. PAULINA skriver:

    Jag brukar ta lax i kuber, porjolök i bitar och gult äpple i bitar lägga allt i en smord ugnsform. Blanda cream fraiche med fransk senap, salta och peppra efter smak och in i ugnen. Servera med ris eller pressad potatis, enkelt och gott. Brukar förbereda genom att skära upp allt och röra ihop sásen. Dá gár det verkligen fort sedan.

  4. Johanna skriver:

    Här är mitt bästa laxrecept för tillfället!

    http://rixpucko.blogg.se/2013/february/lax-med-pesto-och-parmesan.html

    Första gången jag åt detta längtade jag bara efter nästa gång jag skulle få känna smaken i min mun igen!
    Trevlig helg!

  5. Ninni skriver:

    Kan man ta torsk istället för lax .? Har du något bra recept på fiskgratäng

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ninni – det finns recept på fiskgratäng på bloggen.
      Sök i sökrutan eller kolla kategorierna till höger i rullpilarna. 🙂

      Tror säkert att laxen kan bytas mot torsk. Berätta gärna hur det blev om du prövar.

  6. Katarina Andersson skriver:

    Hej
    Tror du man kan ta Fiskfond istället för Fiskkrydda? Tack för en bra blogg 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut, och kanske lite torkad dill, och citronpeppar till.. För lite mer smak 🙂

  7. Rismarie skriver:

    Hej
    Kan man ha dillsåsen kall brevid istället

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  8. Rismarie skriver:

    Vad hade du för grädde

    1. Jenny Warsen skriver:

      Alltid vispgrädde 🙂

  9. Renee skriver:

    Hej Jenny, älskar denna rätt. Men har knorr slutat med denna fiskkrydda? Har du isf förslag på ngt annat istället?! Känns ju som att den kryddan gör hela rätten. Tack! Renee

    1. jennysmatblogg skriver:

      Örtkryddan knorr har är också god. den skulle jag prova isåfall 🙂 Med lite citronpeppar.

  10. Angelica skriver:

    Hej Jenny! Det här är min favorit laxrätt, den är hur god som helst och jag har lagat den flera gånger. Nu har butikerna dock slutat sålt knorrs fiskkrydda. Vad skulle du rekommendera istället?? Finns det någon krydda som smakar liknande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *