Söndag är sista dagen

Vi bakade pizza förra veckan, det är en perfekt maträtt för hela familjen att kunna vara med och hjälpa till. Vi brukar baka fyra plåtar ( vi är ju så många ) och blir det några bitar över så brukar de försvinna till lunch dagen efter. Thelma gjorde pizzadegen, Melvin och Nomi ordnade med de olika fyllningarna,, jag fick göra tomatsåsen och Jacob kavlade pizzadegen. Ha ha… dessto fler kockar dessto bättre soppa- eller var det tvärtom ? 🙂

På mitt pizzahörn vill jag ha extra allt  🙂 Tomatsås, ost, kyckling, sparris, svamp, paprika, jalapenjo, svarta oliver, gröna oliver, lök och körsbärstomater…. Mums

 Det här behöver du två plåtar pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Tomatsås hittar du HÄR

Fyllningsförslag :
Stekt kyckling
Sparris
lök
Paprika färsk eller grillad
tomater
banan + curry
räkor
ost
mozzarella
Oliver
skinka
svamp
ananas

os.v

Gör så här :
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarnaIstället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

Serveras med beasås.

 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pics från hall och vardagsrum

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x