Vi fortsätter med sconesbakandet här hemma det är ju bara så gott med varmt nybakat bröd på morgonen.
Havresconesen är lite godare än de ”vanliga” sconesen- har du provbakat ?
Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
Gör så här :
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast
Scones till frukost här också. Har sån tur att det är makens specialité, så jag kan ligga kvar i sängen tills det börjar dofta! Eller idag var det brandvarnaren som sa att det är dags att göra rent ugnen, men sconesen var underbara! Nu ska jag se på Vasaloppet och sedan blir det shopping!
Haha… Vilket uppvakanade 🙂
Scones = trevligt
brandvanaren = mindre kul 😉
Ha en härlig söndag
Så gott med nybakade scones. Jag gillar havrescones, men nu var det länge sedan jag bakade just sådana. Ha en fin dag, kram!
Har aldrig ätit havrescones, men det låter gott!!
Tror du det funkar att göra dessa med flytande smör? Eller blir det tokigt?
Hej, kan man använda gluten fritt mjöl (och havreflingor)? De ser verkligen goda ut.
Detta är det bästa sconesrecept som finns. Vi gör havrescones så många lördagsmorgnar som vi bara orkar. MUMS!
Fantastiskt goda! Men de blev lite torra för mig, degen i sig var relativt torr mot vad en scones-deg brukar vara. Kan man dra ner på mjölet, eller slänga i något som är lite mer bindande? Fiberhusk, ett ägg…? 🙂 de kommer absolut att bakas igen här hemma!