INNEHÅLLER ANNONLÄNK

Philadelphiabullar med citron

En perfekt kaka/bulle att baka till kalas. Dessa lättbakade philadelphiabullar kan man se lite var som på i matmagazin, bloggar & instagram. Själv har jag aldrig bakat dem tidigare, men insåg att jag nog vill ha mer syrlig fyllning. Så jag blev inspirerade av tidningen hembakat- sen ändrade jag i receptet så det passade mig bättre.

img_6286 (1)

De blir goda & saftiga och bakas i långpanna / ugnsplåt.

Det här behöver du till 40 bullar:  1 pkt jäst för söta degar 150 gram smör 5 dl mjölk 1 ägg 1 dl strösocker 1 nypa salt 10- 11 dl vetemjöl

Fyllning: 125 gram smör 2 dl florsocker 200 gram philadelphiaost Rivet skal av 2 citroner

Garnering: 1 uppvispat ägg + pärlsocker

Nomi hjälpte mig att baka idag. IMG_6149

Gör så här: Börja med att röra ihop fyllningen , blanda ihop smör med philadelphiaost. Pudra i florsocker och riv skalet av citronerna och blanda väl. Ställ sedan kallt till fram tills det ska användas. Smält smör i en kastrull och vänd ner mjölken och värm upp till fingervarmt ( 37 grader) Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av den ljummna vätska och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av smör/ mjölkblandningen under omrörning. Knäck ner ägget, och vänd i salt & socker och även mjölet under omrörning tills du fått en smet. Smeten är lös & kladdig och ska vara det. Lägg på en bakhandduk och låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du klä en bakform jag hade en ugnsplåt cirka 30*40 cm.

Stjälp sedan ut degen på bakplåten efter jäsningen, med hjälpa av lite mjölade fingrar trycker du ut degen på plåten. Och låt det jäsa ytterligare 30- 35 minuter. Ställ under tiden ugnen på 225 grader. IMG_6192

Tryck sedan ut 40 gropar med hjälp av tummen, fyll dessa med citronfyllningen. Pensla sedan kakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Ställ in i  mitten på ugnen i cirka 15 minuter – eller tills de blivit gyllene.

IMG_6246  Jag pudrade även över lite florsocker – alla kakor blir snyggare med lite florsocker.  Och betyget av dagens kaka: det blev en riktigt höjdare måste jag säga, kommer absolut baka igen. Och den går jättebra att frysa in.

Mums! ❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR

0
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katja
9 år sedan

Dessa går väl bra att frysa oxå?

Jenny Warsen
Reply to  Katja
9 år sedan

Ja absolut 🙂

Mathilda
9 år sedan

Använde du dig bara av en st plåt? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Mathilda
9 år sedan

Japp 🙂

Jessica
9 år sedan

Hej. Vilken härlig blogg jag nyss hittat

Anna
9 år sedan

Jag skar upp bitar (en klick i varje) innan jag frös in, så går det att ta fram en liten kaka och tina om man blir sugen 🙂

Mari
9 år sedan

Jag byte ut degen som var u receptet till bulldeg istället! Jag tyckte det blev bättre!

E
9 år sedan

Hej Jenny! Hittade till dig av en slump via instagram i höstas och har sedan dess varit helt hooked! Lagar både mat och bakar från dina recept flera ggr i veckan, fantastiskt inspirerande är du 🙂 tipsar vänner och familj hela tiden så dom nästan skrattar åt mig ibland haha.. hur som helst, tänkte bara ge ett litet tips om en sak som jag själv tänkt på några ggr då du lägger upp bilder på insta. Många ggr har jag trott att receptet till det du lagt upp ska finnas på bloggens startsida, men så gått in och det har inte legat något där. Så har jag sett att du skriver det man ska söka efter i hashtagsen efteråt vilket blir lite förvirrande och jag ser alltid att många skriver att dom inte hittar.. tog ett tag för mig också att fatta haha. Kanske jag som är dum men vore enklare att bara skriva sök: ”exempel” i vanlig text istället för att skriva det med hashtags. VÄLDIGT liten grej att kommentera om men bara en sak jag tänkt på några gånger nu. Annars är jag supernöjd med allt, tack för att du underlättar matveckorna och bjudningar och ser fram emot den dagen du släpper en kokbok 😉 kram

Jenny Warsen
Reply to  E
9 år sedan

Tack för tips. Så kanske man kan underlätta sökningen. Tack för tipset 🙂

Lena
9 år sedan

Toppengott!!!! Risken är stor att man äter upp alla ”bullarna” direkt 😉
Underbar blogg du har Jenny! Gärna mer inredningstips också.

Många kramar från Ljungby

Mia
9 år sedan

Hej!

Testade att göra denna långpanna med Philadelphia bullar och de var verkligen saftiga och goda, mums!
Du har en jättebra mat-och bakblogg.
Den första som faktiskt lyckats hålla mitt intresse vid liv en längre tid.
Du har enkla och goda recept. Det uppskattar jag jätte jätte mycket.
För jag vill göra maten själv men det får inte ta typ hela kvällen för då har ju barnen hunnit tömma skåpen på allt innan jag hunnit servera lunch.
Jättegoda efterrätter har du med och jaa jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som skiljer din blogg från de övriga. Men ett är säkert, jag gillar den det gör jag!

Milena
9 år sedan

Hej Jenny! Älskar din blogg men kan du svara på en fråga varför blev fyllningen till de här bullarna beskt! Så goda annars men beska tyvärr 🙁 vad har jag gjort för fel :(????

Jenny Warsen
Reply to  Milena
9 år sedan

Hej Milena.
tack, va roligt att höra.
Kan det vara så att du rev ner det vita skalet på citronen? Det är bara det gula man ska riva ner…

Milena
9 år sedan

Så klart! Man lär sig så länge man lever! Ska ha gäster imorgon och har tänkt att bjuda på de här bullarna, har du nån tips hur man får bort det beska så här i efterhand? Kännas så tråkigt att servera de annars såååå himmelskt goda bullar som lämnar en eftersmak 🙁
Tack på förhand!

Catti
9 år sedan

Jättegoda och enkla att baka! Jag bytte ut rivet citronskal mot ca 2-3 msk lemoncurd i fyllningen. Supergott tyckte min familj!

Camilla
9 år sedan

Hej,
Jättesugen på att testa detta receptet ikväll, har bara en undran; om jag ska använda mig av bakplåt som form, måste det vara en med hög ”kant”? Har bara en plåt då min ugn har lite underliga mått, och den är rätt ”flat” eller hur man nu ska säga…

Tack för en bra blogg med mycket tips och goda recept som inte kräver hundratals konstiga ingredienser!

Karin
Reply to  Camilla
8 år sedan

Sent svar men jag har hittat denna blogg först nu. Om du inte har en plåt med kanter kan du bygga kanter med hjälp av bakplåtspapper och om det fortfarande behöver stöd ungsfolie. Det fungerar att göra så för så gör jag när jag behöver högre kanter när jag är i stugan.

Lill Karlsson
6 år sedan

Hej Jenny. Har bara blå jäst hemma, går det bra att använda till Philadelphiabullarna?

Lill Karlsson
Reply to  Lill Karlsson
6 år sedan

Hej. Kan man slå degen direkt i smörad långpanna, eller måste man ha bakplåtspapper?

Julia
6 år sedan

Hej !

Om jag ska bjuda på dessa på torsdag morgon och gör dom onsdag kväll. Bör jag frysa ner dom emellan eller ha dom i burk över natten? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Julia
6 år sedan

Förvara dem i en plastpåse 🙂

Nästa inlägg

Citronbiskvier

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x