Söt-syrliga blåbärsscones

Godmorgon min vän!
Hoppas du vaknat upp till en fin torsdag!!
Vi har ju sportlov denna veckan här i växjö, och då blir det lite mer mysiga frukostar med nybakat bröd & scones. I morse hittade jag blåbär i frysen, och då kände jag mig att det skulle bli kul att provbaka lite blåbärsscones till dagens första mål.

Söt- syrliga scones som ska serveras med krämig färskost- det är bara såååå gott!
Sitter du på inne på något bra scones-recept  som jag kan provbaka nu på lovet?
Tipsa isåfall i kommentarsfältet !!

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 1/2 dl blåbär

Gör så här :

Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg. Och till sist blanda i blåbären. Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast.

 

2

8 responses to “Söt-syrliga blåbärsscones

 1. Pernilla skriver:

  Hej Jenny. Jag finner mig allt oftare inne på din sida och har rekommenderat den till många. Jag tycker om upplägget på din sida men framförallt dina recept. Mums! Vilken tur att såna som du finns som kan ge så mycket inspiration. Mvh Pernilla

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack snälla !
   Vad glad jag blir 😀

   Kram

 2. Åsa skriver:

  Mumma 😀
  Ska jag baka te helgen.

  1. jennysmatblogg skriver:

   Det gör du rätt i Åsa!:-)

 3. Emma skriver:

  Åh. dessa tänker jag testa i helgen!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Det gör du rätt i Emma 🙂

 4. shadaim12 skriver:

  Tusen tack för receptet, det måste testas 😛

 5. Angelica skriver:

  Vad rekommenderar du för mjöl om man inte vill ha i så mycket vetemjöl?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *