Kyckling, philadelphiaost och röd paprika

Roligt att ni uppskattad Schlagermenyn . Men skulle det vara så att den inte passar dej  i smaken denna veckan- så är det bara att söka bland alla olika kategorier. Finns massvis med andra förhoppningsvis mer passande recept.

Nu över till dagens inlägg. Och det här ska bli roligt ! För jag och Linda på Kryddburken kom på att det hade varit roligt att testa något nytt i den strora matbloggs-junglen 😀 Det finns ju så många matbloggar, och hundratals sätt att laga mat på – så vi tyckte att det kunde vara roligt att laga mat med samma ingredienser, på våra egna vis.  Linda tyckte att vi skulle laga en varmrätt och jag bestämde ingredienserna : Kyckling, philadelphiaost och röd paprika.  Sådana ingredienser som oftast finns hemma i mitt kylskåp.  Middagen som jag lagde ser du här nedan – och blir du nyfiken på Lindas recept- kolla då in HÄR ( Jag är själv nyfiken för jag har ingen aning om vad hon kan ha lagat ) 😀

Hoppas ni uppskattar iden – för nästa vecka tänkte vi göra samma sak. Och  då blir det en efterrätt – och då är det Lindas tur att  bestämma ingredienserna !

Detta är en maträtt som passar hela familjen – och också LCHF-vänlig om du väljer bort riset och äter tillsammans med en sallad eller kokta grönsaker.

Det här behöver du :

900 gram kycklingfile
Smör
salt och peppar

2 dl philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2-3  tsk chilipesto ( jag brukar köpa Icas )
salt och peppar

Serveras med kokt ris och en krispig sallad .

Gör så här :

Ställ ugnen på 200 grader.
Dela upp kycklingen i lagom stora bitar ( se bilden ) Bryn kycklingen i smör + salt och peppar, så att den får fin färg, lägg i en smord ugnssäkerform. Mät upp philadelphiaost, creme fraiche , grädde , pesto och salt och peppar i en kastrull och låt sjuda upp. Under tiden finhackar du paprikan och fördelar över kycklingen.

Fördela sedan den krämiga  såsen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter ( eller tills kycklingen är klar )

Servera med ris och sallad.

Volia! Klart att ätas 😀

2

23 responses to “Kyckling, philadelphiaost och röd paprika

  1. Kryddburken skriver:

    Yeeeejj! De gjorde du bra!Snyggt Jenny! 🙂 Ser grymt gott ut och jag ser redan fram emot nästas veckas utmaning!
    Ha nu en finfin dag!
    Kram Li

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du med Linda! 😀
      Ser framemot nästa vecka!! Efterrätter tycket ju jag är lite extra kul 😀

      Kram

  2. Vilken rolig grej! Tänk om många matbloggare kunde göra detsamma, samtidigt! Vore spännande 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, vi trodde att det skulle bli uppskattat 😀

  3. pauline skriver:

    Vilken rolig idag =) Din mat såg riktigt god ut så det måste jag absolut testa någon helg. Måste in och kika vad Linda har lagat.

    Kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack – ja vi tänkte att detta kunde blir ett roligt inslag på bloggen 🙂

      Kram

  4. Åsa skriver:

    OMG!!!!! Detta ska lagas på fredag.
    Kram och tack för schlagermenyn. Ska kopiera den rakt av 😉

    1. jennysmatblogg skriver:

      Gott ! Och roligt att du gillade menyn 😀

  5. Eva skriver:

    Vilken rolig idé och tack för inspirationen! Vill ni anta en ny utmaning? På Icas hemsida kan man läsa om billiga veckan, men jag tycker att ofta är det så tråkiga recept och inspirationen infinner sig inte. Kan ni göra en ”billiga veckan – meny” och göra som detta, samma ingredienser men gör på varsitt sätt?

    1. jennysmatblogg skriver:

      TAck – och det var en bra ide Eva. Ska kika in och kolla på icas hemsida också.
      Har inte hört talas om det innan.

  6. Linda skriver:

    Vad gott det ser ut, måste jag provlaga 😉 Jag har en fråga var i Växjö lämnade ni in era köksluckor för sprutmålning? Vill göra göra detsamma med våra, och vore bra med tips, då era ser så fina och välgjorda ut! Hälsn, Linda

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej, Vi lämnade in våra luckor på ”växjö färg och tapet”
      Vi jättenöjda med resultatet

      Kram

  7. Jeanette skriver:

    Jätterolig idé! Kycklingen lät väldigt god så den ska jag laga:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det gör du rätt i Jeanette 😀 Gott var det.

  8. Maria skriver:

    Vilken bra idé!! Och detta verkar ju jättegott, måste jag absolut testa!! 😛

    1. jennysmatblogg skriver:

      Gott och enkelt – det gillas 😀

  9. Sandra skriver:

    Det här såg ju också gott ut 😀 Väldigt rolig idé 🙂

  10. Malin skriver:

    Testade detta häromdagen, supergott! Men jag bytade ut paprikan mot soltorkade tomater! Funkade strålande! Tack för bra matinspiration! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Malin : Kan tänka mig att det är gott med soltorkade tomater i 🙂

  11. Anna skriver:

    Det här är första gången jag är inne på dinbogg och måste säga att jag är överlycklig som hittade hit. Kollar mycket efter recept men det slutar alltid medatt jag skiter i det för det är way to komplicerat eller att det är så konstoiga saker som man aldrig ätit. Har nog aldrig hittat så många recept som jag kommer testa som dina. Går igenom dina recept med häpnad, typ 90% är helt i min smak. Nu blire till att laga mat och baka. Tack för inspirationen som varit näst intill borta.

  12. Jessica skriver:

    Låter jätte gott! Tips på vad man kan ha istället för chilipesto mottages gärna. (P.g.a nötallergi så är det inget jag kan ha i).

  13. Ingrid skriver:

    Detta ser härligt ut, och det ska vi testa genast! Men Snälla, var kan man köpa chillipesto? Har letat på två ica affärer. Hittar inget som heter så.
    Tack på förhand!

  14. Emma skriver:

    Hittar inte hur mycket paprika det ska vara? Låter så himla gott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *