Härligt len glass med smak av kola och chooooklad ♥ ♥ ♥

Ett lyckat glassexperiment blev det sist jag gjorde egen glass. Så krämig,len och gooood. Jag har prövat att göra ”snabb-varianten” men okokt kondenserad mjölk – men nu blev det ett litet test – och jag kokade istället  burken i nästan tre timmar. Och den blev helt klart snäppet godare ! Men känner ni att ni har ont om tid, eller helt enkelt inte vill koka mjölken så går glassen lika bra att göra iallafall med icke kokad. Då kan man om man har hemma ringla ner lite kolasås i glassen  😀

En glass som inte kräver glassmaskin.

Det här hade jag :

1 burk kondenserad sötad mjölk
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
6 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
ev. extra kolasås på tub

Gör så här :

Koka burken i cirka 3 timmar ( 2 tim 45 minuter kokade jag )Och låt svalna, burken kan förberedas dagen innan.  Finhacka eller riv chokladen, vispa grädden och vaniljsockret fluffig ( men inte för hård – se bild nedan ) Blanda ner den kalla kolakrämen ( det ska blanda sig ) men spara en ett par msk till senare. Vänd ner chokladen men spara lite till garnering , och sen klickar du ut  kolan på lite olika ställen och vänd i dessa.  Toppa med lite finhackad choklad och frys in i en långform i cirka 5- 6 timmar. Ta fram en stund innan servering.

För att få loss glassen höll jag den upp och ner och spolade med vatten på baksidan.

Smeten är så god att man vill äta den som den är med sked.  Yammi yammi.

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
11 år sedan

Tack för receptet,det här måste jag pröva! Skall för övrigt prova på receptet på smörgåstårtan till sonens födelsedagsfirande till helgen. Tack för en jättefin blogg.

jennysmatblogg
Reply to  Marie
11 år sedan

Marie : Alltid roligt med kalas ! 🙂

11 år sedan

Ser och låter jättegott. Detta recept måste jag testa 🙂

11 år sedan

Vilken ljuvlig glass! Kram

Maja
11 år sedan

I vår affär kan man köpa den färdigkokt ;O))
Den är redan karamelliserad och kostar lika mycket som den ”vanliga”.

Jag har köpt ett par sådana burkar (plus vanliga)som jag alltid har hemma-klart.

Gjorde Pannacotta med en sådan burk med lite havssalt och det tror jag skulle vara gott till/på din glass också alt choklad med havssalt tex Lindt.
Just salt, kola och choklad är ju en oslagbar kombo.
Ha en trevlig helg!

jennysmatblogg
Reply to  Maja
11 år sedan

Maja : Perfekt när den är färdigkokt 🙂

Angelica
11 år sedan

Låter riktigt gott!! Måste provas 🙂 Där står inte hur mycket kolakräm man ska ha!?

jennysmatblogg
Reply to  Angelica
11 år sedan

Angelica : Man kokar en burk med kondenserad mjölk. Det är den som blir kolasåsen 🙂

Anna
11 år sedan

Jag gjorde den förra helgen. Så ljuvligt god! Tack för det goda receptet!

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Kul att du gillade receptet 😀

Lisa
11 år sedan

Hur många räcker 1 omgång till ? Tack för en underbar blogg 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
11 år sedan

Det beror lite på hur mycket man äter av den.
Men det blir cirka en liter glass. Jag gissar 8 personer 🙂

Lisa
11 år sedan

Tack så mycket 🙂

amanda
10 år sedan

Om man vill göra denna som en cheescake, hur gör jag då?:)

Jennys_matblogg
Reply to  amanda
10 år sedan

Smula degistiv och rör ihop med ett par msk smör. Tryck ut i en rund form med avtagbara kanter, häll över glasssmeten och frys in 🙂

Johanna
9 år sedan

Om man kokar den kondenserade mjölken dagen innan, hur förvaras den över natten? I rumstemperatur eller kylskåp? Fantastisk blogg btw!

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
9 år sedan

i Kylskåp

Nästa inlägg

Kebabtallrik

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x