Olivträd ( igen )

Ni som har följt bloggen ett tag vet ju att jag köpte mitt allra första olivträd i våras.
Jag har länge velat ha ett olivträd- men har tyvärr aldrig lyckats med mina växter- tacka vet jag plastblommor- de håller sig alltid gröna och fina. Och tyvärr fick olivträdet åka ut straxt innan jul  ( trots vatten, massa sol och växtnäring ) – det fanns inte ett enda blad kvar på det.  Hepp….

Nu har olivträd nummer två flyttat hem till mig. * Hoppas hoppas hoppas * att den håller sig grön och fin fram till sommaren iallafall.

Ser ni att den är proppfull med oliver också !

Så fiiiint va  ♥

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Jag kan inget om blommor och har inte de minsta gröna fingrar. Men på jobbet pratar de alltid om växter så lite har jag snappat upp och flera av dem har olivträd. De säger att olivträd tappar alla blad på vintern och ska då vila inför sommaren. Men som sagt var Jag har ingen aning.

jennysmatblogg
Reply to  Mat-ro
11 år sedan

😕 ojdå.
Men detta olivträdet jag köpt har ju massor av blad?

Staiina
11 år sedan

Vi har ett olivträd här hemma. Haft det i några år nu, aldrig fått några oliver på det för det sägs att det måste vara två träd för att kunna bli oliver. Har det inne på vintern och det rasar av blad varje dag men det är väldigt mycket kvar iaf, just nu iaf 😉 Sedan får det komma ut när det inte är kallt ute längre och då får det gödning lite då och då och vatten varje dag och blir jättefint och grönt. Ditt träd kanske har hunnit med att para sig med ett annat 😀 Hoppas det håller sig fint och ha lite tålamod, det kommer igen 🙂

Tack för övrigt för nyårstipsen. Det blir mango/avokado/kräftcocktailen till förrätt och tobleronemousset till efterrätt 🙂 Varmrätten är det andra som gör.

Gott nytt år på dig! Gillar din blogg, nyss hittat hit! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Staiina
11 år sedan

Staiina : Roligt att du har hittat hit! 🙂
Och tack för tipsen. Jag hoppas att detta ska trivas bättre

Gott nytt år

Nästa inlägg

Köttbullar fyllda med mozzarellaost

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x