Tre olika förrätter till nyår

Om ni söker lite inspiration till nyårsmaten så har jag tagit fram lite förslag till från tidigare recept på bloggen.Tre förrätter, tre varmrättter och tre efterrätter.
Vi startar med förätterna 🙂

Första förslaget  :

IMG_3539

 

Förrätt till 4- 5 personer
400 gram rensade kräftor
2 avokado
2 mango
1 stor rödlök
Dressing :
6 msk olivolja
4 msk pressad citron
1 1/2 tsk flingsalt
Kryddmått svartpeppar
Gör så här:
Rör ihop dressingen först. Skala kräftorna och tärna skalad mango och avokado i en bunke. Rör om med den finhackade rödlöken och droppa över dressingen innan du häller upp i fina serveringsglas. Toppa med en liten bit dill.
Klart!

Andra :

IMG_1703

Räksoppa

Det här behöver du :
500 gram (oskalade) räkor
1 gul lök
1 morot
1/2 röd chilifrukt
en klick  med smör
3 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
salt och peppar
cayennepeppar – efter egen sak och tycke.

Gör så här:
Skala räkorna – men spara skalen. Skala och finhacka löken, moroten och chilifrukten- smält smöret i en kastrull och fräs detta glansigt. Tillsätt tomatpure och alla räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten,vin och fond. Låt koka i 10 minuter, vänd ner grädde och smaka av med salt, lite peppar och cayennekrydda. Låt koka i fem minuter till, ta sedan av och sila soppan. Lägg mer räkorna i den släta soppan – och servera. ( låt inte räkorna koka, för då blir de sega)

Klipp över lite färsk dill eller gräslök och servera.

Och tredje :

Du behöver till 6 snittar:
3 stycken formfransk
smör
1 mango
1 rödlök
en skvätt pressad lime
2-3 droppar tabasco
Flingsalt
Färsk dill

Gör så här:
Tärna mangon, hacka rödlöken och skala kräftorna. Rör sedan ihop i en skål, droppa ner tabasco, pressad lime och en liten nypa flingsalt. Rör om, och låt stå i kylen en stund innan servering. Dela toasten , så det blir små fina snittar, och grilla/ stek dem sedan i ett grillgärn/stekpanna med rikligt med smör. Lägg upp räk- och mangosalladen och toppa med färsk dill.

Klart att serveras!

5

3 responses to “Tre olika förrätter till nyår

  1. Carina skriver:

    Hur mycket kräftor ska det vara i sista receptet?

  2. Erica Pettersson skriver:

    Hur många portioner är räksoppan till?

  3. Kan verkligen tänka mig alla de där förrätterna. En tugga/sked av varje:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *