Josefins fantastiska kola- chokladkaka

Hej på er !

Roligt att ni ville ha receptet på kakan. Det trodde jag nästan så jag hade redan ordnat fram receptet från Jonathan mamma -och denna godiskaka kan ni inte missa!

Denna kakan kallade Karin för Josefins kaka – och det är en blandning melllan kola och choklad.  Verkligen URGOOOOD

Du behöver :
200 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Topping :
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljussirap
100 gram mörk choklad

Gör så här :
Ställ ugnen 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vipsa ägg och socker pösigt.  Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten och rör sist ner smöret.  Häll upp i en form på cirka 35*25 cm. Kakorna ska bli ganska tunna- och grädda i mitten av ugnen i cirka15- 20 minuter. Låt sedan svalna medan du gör toppingen. Koka upp grädde, socker och sirap  tills smeten tjockar något, vispa / rör om under tiden. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen, rör tills allt har blivit en smidig smet. Låt svalna så att toppingen tjocknar innan du breder ut den över kakan.
Förvara sedan stå kallt .

* * * * * * * * *  *

Bloggen uppdateras varje dag med mat och bakrecept- och har nu över 2000 olika( lättlagade )  recept.
Följ den gärna på facebook, klicka HÄR  eller instagram : @jennysmatblogg

0
Prenumerera
Notis om

29 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Den ser så där ljuvligt kladdig ut, mums! Ha en fin dag, kram!

11 år sedan

Wow, den såg jätte god ut! Måste testas i julhelgen!

11 år sedan

Dessa ser ju fantastiskt goda ut! Måste provas 🙂

emmet85
11 år sedan

Har precis testat dom! Ska avnjutas på jobbet imorgon!

jennysmatblogg
Reply to  emmet85
11 år sedan

Emmet85 : Roligt att du redan hunnit provbaka dem 🙂

Veronica
9 år sedan

Jätte goda kakor! Hur länge kan de stå i kylen innan de blir dåliga? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Veronica
9 år sedan

Jag brukar frysa in de som inte går åt- då håller de länge. Men de brukar tyvärr inte finns kvar så länge- de är goda att frys-äta 🙂

Erika
9 år sedan

Är det varmluftstemperatur eller vanlig ugn?

Jis
9 år sedan

Långpanna eller rund form?

Mia
9 år sedan

Hur många grader ska kolasmeten koka till? En stund tills den tjocknat något, känns väldigt relativt… 😀
Tack för en superblogg! I lööööv it!

Anna
9 år sedan

Denna måste ju testas 🙂
testat två andra recept från din sida som har blivit riktigt lyckade! (y) ser fram emot att få testa fler av dina recept 🙂

Sussi
9 år sedan

Hej Jenny!

Vill börja med att tacka dig för fantastiska recept som är lättlagade, super goda samt enkla recept som oftast är ingredienser som man har hemma och lätt kan slänga ihopa…

Kim
9 år sedan

Hur många rutor blir det ungefär på en sats? 🙂

Elin
9 år sedan

Kan man byta ut grädden mot mjölk? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Elin
9 år sedan

Nja… tror inte att det blir bra.

Marlene
8 år sedan

Testat nu att göra glasyren på vit choklad istället då jag inte hade mörk hemma. Spännande..!

Sara Engström
8 år sedan

Fantastiskt goda! Men HJÄLP!!
Hur får jag toppingen att stelna, nu blev den helt rinnande så man får äta kakan med sked även efter ett dygn i kylskåp..
Tyckte att jag kokade länge (ca 10 min) men den ska kanske kokas ännu längre??
Så tacksam för svar!! 🙂

Maria
Reply to  Sara Engström
8 år sedan

Gjorde den för första gången idag. Kokade toppingen säkert i 30 min. Blev jättegod!!!?? lät toppingen svalna lite innan jag smetade ut den på kakan. Lycka till!

Sara
Reply to  Maria
8 år sedan

Tack!!! 😀

Josefin
8 år sedan

Hej! Vad fantastiskt roligt att se att jag har fått bidra till Sveriges i särklass bästa mat- och bakblogg! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Josefin
8 år sedan

🙂 Då tackar jag så mkt för receptet.
Underbart goda! 🙂

Ajla
8 år sedan

Hur många kakor räknar du med att det blir/för hur många personer?

Hannah
8 år sedan

Hej!
Tänkte fråga hur många kakor blir det på en sats. ska nämligen baka till min klass och då valde jag dessa kakor för att se ser goda ut.
Mvh Hannah 🙂

Emma
8 år sedan

Varmluft el vanlig ugn? 🙂
Är pösig smet porös smet? Att man ska vispa ägg å socker poröst? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emma
8 år sedan

Jag brukar baka med vanlig ugn. Ja det ska vispas poröst.

Margareta
6 år sedan

jag håller just på med denna kaka men ska jag smöra plåten eller ska den ligga på bakplåtspapper?

jennysmatblogg
Reply to  Margareta
6 år sedan

Det går bra vilket som.

Marie
4 år sedan

Hej
Tänkte ha denna som en ”tårta” till barnens kalas men tror inte att det kommer räcka till 15 personer. Funderar på att dubbla satsen så den blir tjockare. Hade det gått tror du? Och hur länge ska den vara i ugnen då?
Tack för alla goda recept genom åren😘

jennysmatblogg
Reply to  Marie
4 år sedan

Låter spännande 🙂
Men har ingen aning om tid eller resultat. Jag har aldrig provat.

Trevlig vecka <3

Nästa inlägg

Lyxig tryffel med mörkchoklad

29
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x